میسوفونیا و مدیریت آن چگونه است؟

میسوفونیا و مدیریت آن
آنچه در این مقاله می خوانید:

میسوفونیا یک اختلال سلامتی نوین است که در آن فرد نسبت به صدا های معمولی تحریک می شود و واکنش های عاطفی و فیزیکی را نشان می دهد. ما در این مقاله قصد داریم درباره چیستی و راه های مدیریت میسوفونیا اطلاعاتی را ارائه دهیم.

میسوفونیا چیست؟

میسوفونیا
میوسوفونیا اختلالی است که در آن فرد نسبت به صدا های معمولی انسان اعم از جویدن و نفش کشیدن واکنش های غیر عادی و منفی را بروز می دهد. به عبارتی دیگر در اختلال میسوفونیا صدا های خاص موجب تحریک شدن واکنش های عاطفی و فیزیولوژیکی می گردد.

اگر چه ممکن است افراد با برخی صدا های روزمره تحریک گردند. اما مبتلایان به میسوفونیا حتی به موجب صدای کسی که لب های خود را به هم می زند، تمایل دارند تا جیغ بزنند یا به فرد صدمه وارد نماید.

واکنش های فیزیکی و احساسی میسوفونیا به صدا های روزمره به مثابه ی واکنش جنگ یا گریز می ماند که می تواند منجر به احساس اضطراب، وحشت و خشم گردد.

درباره میسوفونیا یک حقیقت وجود دارد که بیان می کند ممکن است واکنش های شخص مبتلا به قدری قوی شکل بگیرد که توانایی او را برای زندگی عادی با اختلال مواجه سازد.

بهتر است بدانید که اصطلاح میسوفونیا بیانگر نفرت از صدا است.

درمان و مدیریت میسوفونیا

درمان و مدیریت میسوفونیا
از آنجایی که میسوفونیا یک اختلال سلامتی نوین شمار می رود، گزینه های درمانی آن بسیار محدود هستند.
در میسوفونیا فرد به صورت ناخودآگاه واکنش هایی اعم از تقلید صدای توهین آمیز را ابزار می کند. این امر ممکن است فرد را قادر سازد تا موقعیت های ناراحت کننده را بهتر مدیریت نماید.
تغییر سبک زندگی نقش بسزایی در مدیریت اختلال میسوفونیا دارد. اگر قصد دارید سبک زندگی بهتری داشته باشید باید به طور منظم ورزش کنید، از خواب کافی برخوردار باشید و سطح استرس خود را مدیریت نمایید.
جالب است بدانید که اغلب افراد مبتلا به میسوفونیا سعی دارند تا از موقعیت هایی اعم از گرد همایی های اجتماعی که احتمال دارد با محرک ها مواجه شوند، اجتناب کنند.
همچنین عده ای از مبتلایان به میسوفونیا از هدفون بهره می گیرند و سعی می کنند از راه های مختلف اعم از بهره گیری از گوش گیر مانع شنیدن صدا های تحریک کننده شوند.
در ادامه راه هایی برای مدیریت حساسیت صدا و میسوفونیا را بیان می کنیم:

  • بهره گیری از هدفون و موسیقی برای از بین بردن صدا های محرک
  • استفاده از گوش گیر برای جلوگیری از نفوذ صدا
  • تمرین مراقبت از خود با استراحت، آرامش و مدیتیشن
  • ترک موقعیت های که در آن صدای تحریک کننده وجود دارد
  • قرار گیری تحت حمایت درمانگران و پزشکان
  • صحبت کردن صریح و آرام در خصوص توضیح میسوفونیا برای دوستان و عزیزان

 

همچنین بخوانید:

روانشناسی فیزیولوژیک چیست؟کاربرد روانشناسی فیزیولوژیکی

اختلالات روانی (DSM) چیست؟

اختلال بادی دیسمورفیک (BDD) چیست؟

 

نشانه های میسوفونیا

نشانه های میسوفونیا
کلیدی ترین ویژگی میسوفونیا واکنش شدید اعم از عصبانیت و پرخاشگری به افرادی است که به تولید صداهای خاص می پردازند.
قدرت و نحوه واکنش مبتلایان به میسوفونیا بسیار متفاوت است. ممکن است برخی از افراد با شنیدن صدا های خاص احساس آزار، اذیت و تحریک را تجربه کنند. در حالی که برخی دیگر خشونت کامل را تجربه می نمایند.
با وجود اینکه افراد معمولا نشانه های میسوفونیا را در اواخر کودکی یا اوایل سال های نوجوانی نشان می دهند، هر دو گروه جنسیتی زن و مرد مستعد ابتلا به میسوفونیا قرار دارند.
افراد مبتلا به میسوفونیا متوجه می شوند که واکنش آن ها به صدا ها بیش از حد است و شدت آن ها می تواند باعث شود که فکر کنند کنترل خود را از دست داده اند. حتی فکر کردن درباره مواجهه با صدا های ایجاد کننده میسوفونیا می تواند موجب شکل گیری احساس استرس در فرد گردد.
به طور کلی ممکن است مبتلایان به میسوفونیا نشانه های اضطراب، افسردگی و روان رنجوری را تجربه نمایند.
یک مطالعه نشان داد که بالع بر 52.4 درصد از شرکت کنندگان مبتلا به میسوفونیا مستعد ابتلا به اختلال شخصیت وسواسی- اجباری (OCPD) هستند.

نشانه های میسوفونیا از منظر محققان و مطالعات به شرح ذیل است:

  • تبدیل تحریک به خشم
  • مبدل سازی انزجار به خشم
  • تهاجم کلامی
  • پرخاشگری فیزیکی با اشیا
  • شلاق فیزیکی به فرد تولید کننده صدا
  • تقلید صدا های واکنش برانگیز خشم و پرخاشگری
  • احساس فشار در سرتاسر بدن به ویژه قفسه سینه
  • انقباض عضلات
  • افزایش فشار خون
  • تند تپشی قلب
  • افزایش دمای بدن

 

رایج ترین محرک های میسوفونیا

رایج ترین محرک های میسوفونیا
ممکن است برخی صداها نقش بیشتری در ایجاد پاسخ های ناگوار داشته باشند. در یک تحقیق نشان داده شد که صدا های جویدن و خوردن غذا حدود 81 درصد از مبتلایان به میسوفونیا را تحت تاثیر قرار می دهد.
صدای بلند تنفس می تواند 64.3 درصد از افراد را تحریک کند و صدا های انگشت یا دست قادر است 59.5 درصد از بیماران را تحت تاثیر قرار دهد.
علاوه بر این، حدود 11.9 درصد از شرکت کنندگان به طور مشابه واکنش خشمگینانه و پرخاشگرانه به فردی که اعمال فیزیکی خاص اعم از تکان دادن زانو ها را انجام می داد، بروز دادند.

 

وجه ارتباطی میسوفونیا با اوتیسم

از آنجایی که برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است با تحریک حسی به ویژه صدا های بلند احساس ناخوشایند داشته باشند، گمانه زنی هایی وجود دارد که ممکن است میسوفونیا و اوتیسم با یکدیگر مرتبط باشند.
به موجب عدم برخورداری دانشمندان از اطلاعات کافی نمی توان به طور مستقیم وجه ارتباطی میان بیماری اوتیسم و میسوفونیا برقرار کرد.

 

شیمی مغز چگونه کار می کند؟

وجه شباهت هایی بین میسوفونیا و وزوز گوش وجود دارد. فلذا عده ای از محققان پیشنهاد می کنند که میسوفونیا با ارتباط بیش از حد بین سیستم شنوایی و لیمبیک مغز مرتبط است. به عبارتی دیگر ارتباطات بسیار گسترده ای بین نورون های مغز وجود دارد که می تواند شنوایی و احساسات را تنظیم نماید.
مطالعه ای با بهره گیری از تصویر برداری MRI در خصوص تجزیه و تحلیل مغز مبتلایان به میسوفونیا نشان داد که صدا های محرک پاسخ های بسیار اغراق آمیزی را در قشر منزوی قدامی ایجاد می کند. قشر منزوی قدامی بخشی از مغز است که مسئولیت پردازش اطلاعات را بر عهده دارد.
در این مطالعه ارتباط بیشتری بین AIC و شبکه حالت پیشفرض نشان داده شد که می تواند موجب شکل گیری خاطرات و تداعی گردد.
در بخش های خاصی از مغز، سلول های عصبی افراد مبتلا به میسوفونیا نسبت به افراد معمولی دارای میلین بالاتری بودند که می تواند به اتصال آن ها کمک کند.
محققان پیشنهاد کردند که سطح بالای فعالیت در AIC در درک عملکرد های درونی بدن نقش دارد و به درک ناهنجار افراد مبتلا به میسوفونیا کمک می نماید.

بیشتر بخوانید: رنگ آمیزی ذهن آگاهی چیست؟ 4 مرحله کلیدی خلاقیت

تشخیص میسوفونیا

میسوفونیا در منبع اصلی تشخیص اختلالات سلامت روان در ایالات متحده DSM-5 فهرست نشده است. با این وجود شبکه ای ایجاد شده است که فهرستی از متخصصان اعم از شنوایی شناسان، پزشکان و روانپزشکان با دانش میسوفونیا را ارائه می دهد.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها