مدیریت کسب‌وکار به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

مهارت های مدیریتی
آنچه در این مقاله می خوانید:

هر مدیر کاردانی برای پیشرفت شرکت و کارکنان آن و رسیدن شرکت به اهداف باید مهارت‌های مدیریت کسب‌وکار را بداند. همچنین باید برای اداره اصولی باید به‌صورت مداوم مهارت‌های مدیریتی خود را به‌روز کنند. با مطالعه زیاد و از طریق تجربه برخی از این مهارت‌ها به‌دست می‌آید؛ اما ممکن است این تجربه ضررهای جبران ناپذیری هم برای سازمان داشته باشد.

با شرکت در دوره‌های معتبر MBA می‌توانند، به‌راحتی مهارت‌ها را آموزش ببینند و از آن‌ها به‌صورت کاربردی در محل کار استفاده کنند. یادگیری این مهارت‌ها باعث می‌شود تا هر مدیر در حرفه خود رهبری مفید و کارآمد باشد. شرکت‌های بزرگ و به‌نام برای استخدام به‌دنبال مدیرانی با مهارت‌های مدیریتی بالا هستند.

این افراد عملکرد بخش‌های مختلف سازمان را بالا می‌برند. این مهارت‌ها که ما در ادامه برخی از آن‌ها برای شما بررسی می‌کنیم، باعث می‌شود تا متقاضیان شغل مدیریت به ویژگی‌هایی مجهز شوند که احتمال استخدام آن‌ها را افزایش می‌دهد.

مدیریت کسب‌وکار چیست؟

مدیریت کسب‌وکار کار آسانی نیست و به دانش و مهارت کافی نیاز دارد. مدیریت نقش بسیار مهمی را در موفقیت یک تجارت ایفا می‌کند. اگر مدیریت یک تجارت ضعیف عمل کند، سازمان‌دهی بخش‌های یک سازمان و کنترل کارکنان آن امکان‌پذیر نیست. در نتیجه رشد و شکوفایی برای آن سازمان اتفاق نمی‌افتد.

ایجاد برنامه‌ها و استراتژی‌ها برای رسیدن به اهداف وظیفه مدیریت است. برنامه‌ریزی اصولی با استفاده از اطلاعات قابل اندازه‌گیری و دقیق به رشد کسب‌وکار کمک می‌کند. مدیریت کسب‌وکار با استفاده از دانش خود و تحلیل داده‌های سازمان برنامه‌ریزی را انجام می‌دهد. تصمیمات درست مدیریت باعث می‌شود تا کسب‌وکار در چالش‌ها به‌درستی عمل کند.

مدیر با‌استفاده از مهارت‌ رهبری تیم‌هایی را منطبق با اهداف شرکت تشکیل می‌دهد، آن‌ها را هدایت می‌کند و انگیزه اعضای تیم را افزایش می‌دهد. مدیریت به‌عنوان یک ابزار قدرتمند به کسب‌وکارها برای رشد و رسیدن به اهداف سازمانی کمک می‌کند. وجود مدیریت در هر کسب‌وکار بسیار اهمیت دارد و باید به مدیریت موثر توجه زیادی داشته باشند.

مدیریت کسب‌وکار چیست؟

مهارت‌های مورد نیاز برای مدیریت کسب‌وکار

به دست آوردن مهارت‌های مدیریت کسب‌وکار مسیر موفقیت شغلی را برای مدیران هموار می‌کند. و به آنها در مدیریت بحران در سازمان کمک می کند کسانی که به‌این مهارت‌ها مجهز می‌شوند در حوزه‌های مختلفی مانند حسابداری، بازاریابی و منابع انسانی صاحب‌نظر هستند. همچنین شرایط بازار را رصد کرده و درباره رفتار رقبا پیشنهادهای بسیار کاربردی به سازمان ارائه می‌دهند. در ادامه برخی از مهم‌ترین مهارت‌ها که مدیران باید بیاموزند را بررسی می‌کنیم.

مهارت تقویت ارتباطات

مهارت ارتباط یک مهارت ساده و پایه به‌نظر می‌رسد؛ اما یک مهارت بسیار حیاتی و مهم برای مدیریت کسب‌وکار محسوب می‌شود. نحوه ارتباط مدیر یک مجموعه با کارکنان، روسا و مشتریان بسیار اهمیت دارد. منظور از ارتباط فقط ارتباط کلامی نیست، بلکه یک مدیر خوب باید در نامه‌نگاری و ارتباطات کتبی نیز مهارت داشته باشد.

روش‌های زیادی برای تقویت این مهارت وجود دارند که مستلزم تکرار و تمرین هستند. برای داشتن یک ارتباط کلامی سه نکته مهم از جمله رعایت شان مخاطب در هنگام گفتگو، گوش دادن و استفاده از زبان بدن باید رعایت شوند.

مهارت تقویت ارتباطات

مهارت رهبری

یکی دیگر‌ از مهارت‌های مهمی که مدیریت کسب‌وکار باید آن را داشته باشد، مهارت رهبری است. رهبری تیم و‌ هدایت اعضا به سمت عملکرد بهتر از جمله وظایف مدیر سازمان است. برای رسیدن به این مهارت باید موارد زیر رعایت شود.

  • مدیر باید الگو باشد: اگر قرار است مدیر از اعضای تیم رفتار و خصوصیاتی را انتظار داشته باشد در مرحله اول باید خودش آن‌ها را بروز بدهد تا اعضا از او الهام بگیرند.
  • مدیر باید از تشویق و ترغیب استفاده کند: تشویق نوعی ابزار برای بالا‌بردن عملکرد تیم است.
  • دانش و تجربیات خود را با اعضای تیم به اشتراک بگذارد: با این‌کار اعضای تیم برای رسیدن به اهداف مجهز می‌شوند.
  • حل اختلافات میان اعضا وظیفه مدیر است: اگر میان اعضای تیم مشکلی به‌وجود بیاید مدیر باید با صبر نقش یک داور را بازی کند و اختلافات را به روش صحیح حل کند.

مدیرانی که از مهارت رهبری برخوردار هستند، نیاز کارکنان به آموزش و تقویت مهارت‌ها را درک می‌کنند. طبق تحقیقات انجام شده در شرکت‌هایی که برای آموزش نیروی انسانی سرمایه‌گذاری شده، نرخ ماندگاری کارکنان بیشتر است. علاوه‌بر تمام مواردی که گفته شد، مدیری که مهارت رهبری داشته باشد، می‌داند که در چه زمانی و به چه شکل باید از کارکنان خود انتقاد کند که سازنده باشد.

مهارت بودجه‌بندی

بودجه‌بندی یکی از مهارت‌های مهم مدیریت کسب‌وکار محسوب می‌شود. یکی از وظایف Business manager رسیدگی به هزینه‌های شرکت است. مدیر باید در حوزه این مهارت بداند که کارکنان در زمان استفاده از منابع مالی سازمان همواره شرایط خط بودجه‌بندی را رعایت می‌کنند.

برای این مهارت مدیر باید فرآیند برنامه‌ریزی بودجه را بشناسد و چگونگی استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص را بداند. اگر شرکت در بازه زمانی تعیین شده به اهداف خود نرسند، مدیر مجوز استفاده بیشتر از منابع مالی را صادر می‌کند. مدیریت اصولی بودجه‌بندی باعث می‌شود تا تحویل کالا‌ها و خدمات به مشتریان به‌موقع و با کیفیت عالی باشد.

مهارت بودجه‌بندی

مهارت روحیه‌بخشی

در راه رسیدن به هدف‌ها روحیه‌بخشی مانند سوخت‌رسانی عمل می‌کند. یکی از مهارت‌هایی که مدیریت کسب‌وکارها باید داشته باشند، مهارت ایجاد انگیزه برای خودشان و اعضای تیم‌شان است. برای رسیدن به مهارت روحیه‌بخشی باید موارد زیر را رعایت کنند.

  • مشخص کردن یک هدف مشترک و متحد کردن اعضا تیم در راستای آن هدف
  • تلاش برای ایجاد یک فضای مثبت برای بهبود عملکرد مجموعه
  • تشویق برای افزایش انگیزه کارمندان
  • اشتراک‌گذاری اهداف مدت و تعیین نقش هر کدام از اعضا در آن

مهارت انگیزه‌بخشی یکی از مهارت‌های حیاتی برای افزایش عملکرد مجموعه و رسیدن به اهداف است. مدیران با داشتن این مهارت تیم خود را در راستای رسیدن به اهداف راهنمایی و حمایت می‌کنند.

مهارت سازمانی

مهارت سازمان‌یافتگی یکی از مهارت‌های مورد نیاز برای مدیریت کسب‌وکار است که تحقق اهداف سازمان را تضمین می‌کند. به‌واسطه این مهارت مدیر می‌تواند، یک برنامه دقیق برای پروژه‌ها و نظارت بر عملکرد کارکنان تدوین کند. در این شرایط علاوه‌بر نظارت بر روند انجام کار، بهره‌وری کارمندان نیز ارزیابی می‌شود. این مهارت بر عملکرد صحیح پروژه و افراد حاضر در آن تاثیر دارد.

مهارت سازمانی

مهارت مراقبت از سلامت

یکی از اساسی‌ترین مهارت‌های یک رهبر توانایی مراقبت از سلامت خود است. مدیریت کسب‌وکار برای اینکه بتواند اعضای تیم را مدیریت کند، باید مراقب سلامت عمومی بدن خود باشد. تغذیه مناسب و خواب کافی دو عامل خیلی مهم در اصول مراقبت از خود هستند. بیماری، خستگی مفرط و تنش زیاد روی کاهش توانایی‌های یک مدیر تاثیر منفی دارد.

مهارت مدیریت زمان

زمان یک دارایی بسیار گرانبها در حوزه مدیریت کسب‌وکار است. هر مدیر موفقی باید به این مهارت به خوبی مسلط باشد. برای مدیریت بهتر زمان برخی عوامل باید رعایت شود که این عوامل عبارتند از:

  • الویت‌های سازمان باید بر اساس اهمیت و اضطرار دسته‌بندی شوند.
  • استفاده از روش‌هایی مانند تقسیم‌بندی زمان و داشتن برنامه‌های روزانه فرق بین یک مدیر موفق و معمولی را مشخص می‌کند.
  • فعالیت‌های تکراری و بدون ثمر را حذف کنید.

زمان‌بندی از طرف مدیر یک سازمان به دیگران آگاه بودن آن مدیر را ثابت می‌کند. مدیر آگاه توانایی ایجاد تعادل میان پروژه‌ها را دارد. این موضوع کمک می‌کند تا با درک مناسب از اتفاقات مشکلات از سر راه برداشته شوند.

مهارت مدیریت زمان

بیشتر بخوانید:

تکنیک‌های مدیریت زمان ویژه مدیران کسب و کار

مهارت حل مسئله

در طول روز هر سازمان با مسائل مختلفی روبه‌رو می‌شود. این مشکلات نمی‌تواند مدیر توانمند یک سازمان را از حرکت باز دارد. یک مدیر موفق با داشتن مهارت حل مسئله به‌سادگی از پس مشکلات بر می‌آید. مهارت حل مسئله یکی از مهارت‌های مهم در مدیریت کسب‌وکار محسوب می‌شود. در مسیر حل مسئله گام‌هایی وجود دارد که این گام‌ها عبارتند از:

  • شناسایی موضوعات مختلفی که به سازمان آسیب می‌زند.
  • یافتن راه‌حل‌هایی که برای حل این مسائل نیاز است.
  • ارزیابی راه‌حل‌ها و پیدا کردن بهترین راه‌حل برای اجرا کردن.
  • اجرای راه‌حل انتخاب شده توسط مدیر مجموعه برای رفع مسائل به‌وجود آمده.

مهارت حل مسئله به مدیران کمک می‌کند تا با شناسایی و تحلیل مسائل راه‌حل‌های مناسبی را پیدا کنند. همچنین خلاقیت مدیر را برای نوع نگریستن به مشکلات بر می‌انگیزد تا راه‌حل‌هایی که غیر ممکن به‌نظر می‌رسند را بیابند.

دوره های مدیریتی موسسه آموزشی عالی آزاد هفتاد جهت ارتقاع مهارت های مدیریتی:

دوره MBA

دوره DBA

تقویت مهارت های مدیرتی با شکرت در دوره های بیزینس کوچینگ

پژوهشگران، صاحبان کسب و کارهای سنتی که نیاز به پوست اندازی را به وضوح حس می کنند، راه اندازان استارتاپ هایی که تنها به خاطر فقدان دانش حداقلی شکست می خورند و در نهایت تحصیل کرده­گان دانشگاهی که با دنیایی از ایده و انرژی از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند، می توانند با گذران یک دوره بیزینس کوچینگ در یک موسسه آموزش عالی معتبر و حرفه ای، موفقیت کسب و کارشان را در دنیای پیچیده ی بازار داخلی و جهانی تضمین کنند. قدرت نهفته در علم کوچینگ به صورت یک تابع ریاضی عمل می کند؛ به شکلی که ورودی را که می تواند صاحب یک کسب و کار راکد، یک ایده یا حتی یک کسب و کار موفق (اما با پتانسیل های عالی برای رشد) است دریافت نماید و با تاثیر حداکثری بر روی آن، خروجی را در قالب کارآفرینی موفق و مجهز به دانش روز که در هر برهه توانایی رساندن بیزینس خود به نقطه اوجش را دارد تحویل دهد.

به جرات می توان گفت یکی از قدرتمند ترین ابزارها در دنیای تجارت، کوچینگ روان‌شناختی کسب و کار است. بی شک ترقی پله‌های پیشرفت در دنیای مدرن تجارت نیازمند هدایت و انتخاب راه های درست به وسیله ی یک کوچ کسب و کار است. یک کوچ کسب و کار دارای صلاحیت با مدیریت صحیح و ایجاد نظم در روند پیشروی کسب و کار کمک شایانی در پیشرفت آن بیزینس می کند. در واقع کوچینگ روان‌شناختی کسب و کار به صاحبان و مدیران کسب و کارها امکان شناسایی موانع و مشکلات را می دهد و راه حل هایی را نیز در خصوص حل و فصل آن ها پیشنهاد می کند.

کلام پایانی

در این مقاله برخی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای مدیریت کسب‌وکار را بررسی کردیم. داشتن این مهارت‌های مهم در حوزه کسب‌وکار و در جایگاه یک  Business manager بسیار برای رسیدن به موفقیت اهمیت دارد. همه مهارت‌های گفته شده جز اساسی‌ترین مهارت‌ها هستند و در بهبود عملکرد سازمان به‌صورت مستقیم تاثیر می‌گذارند.

هر سازمان برای بهبود عملکرد خود باید مدیرانی را استخدام کند که به این مهارت‌ها آگاهی کامل داشته باشند. علاوه‌بر مهارت‌های گفته شده مهارت‌های بسیار دیگری نیز هستند که دانستن آن‌ها نیز تاثیرات مثبتی را بر سازمان می‌گذارد. تمامی این مهارت‌ها اکتسابی هستند. کسانی‌که علاقه‌مند به کارکردن در زمینه مدیریت هستند، می‌توانند با مطالعه‌، تمرین و گذراندن دوره‌های مخصوص این مهارت‌ها در خود تقویت کنند.

بیشتر بخوانید:

مدیریت عملیاتی سازمان چیست و چه وظایفی بر عهده اوست؟

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها