معرفی 7 مورد از بهترین کتاب‌های لایف کوچینگ

معرفی کتاب برای لایف کوچینگ
آنچه در این مقاله می خوانید:

اگر قصد دارید اولین قدم های خود را در مسیر لایف کوچینگ بردارید، شاید بد نباشد که ابتدا به مطالعه یک کتاب لایف کوچینگ بپردازید. به همین منظور در این مقاله قصد داریم به معرفی 7 مورد از بهترین کتاب‌های لایف کوچینگ  بپردازیم.

۱.کتاب «گام های زندگی» – اثر جیل فراتو

کتاب گام هایی از زندگی برای لایف کوچینگ

اگر به دنبال کتابی هستید که نکات ارزشمندی در زمینه مربیگری در اختیارتان قرار دهد، این کتابِ لایف کوچینگ برای شما بسیار مناسب خواهد بود. کتاب «گام های زندگی» توسط یک مربی حرفه‌ای که دارای گواهینامه ICF بوده و بیش از 15 سال تجربه دارد به رشته نگارش درآمده است. این کتاب بی تردید یکی از بهترین کتاب‌هایی است که اخیراً در زمینه کوچینگ زندگی به صورت جامع منتشر شده است. نویسنده به توضیح تمام مواردی که در مورد چگونگی ورود موفقیت آمیز به صنعت مربیگری نیاز دارید، می پردازد. کتاب قدم های زندگی، راهنمای عملی در بسیاری از موضوعات کوچینگ زندگی ارائه می دهد که از جمله مهمترین آنها می توان به این موارد اشاره نمود:

  • لایف کوچینگ چه هست و چه نیست؟
  • ویژگی های یک کوچ خوب
  • سوالات و تخصص های مربیگری
  • چگونه دوره کوچینگ مناسب انتخاب کنیم؟
  • فرآیند پیشرفت گام به گام
  • فرآیند گام به گام اخذ گواهینامه مربیگری
  • ابزارها و تکنیک های مربیگری
  • مطالعات موردی
  • یافتن شغل مربیگری
  • راه اندازی کسب و کار مربیگری زندگی
  • بازاریابی و جذب مشتریان بالقوه

 

دوره های کوچینگ موسسه آزاد عالی هفتاد:

دوره لایف کوچینگ

دوره بیزینس کوچینگ

 

۲. کتاب «کمک به افراد برای تغییر: مربیگری با دلسوزی برای یادگیری و رشد دائمی» –  اثر: ریچارد بویاتزیس، ملوین اسمیت و الن ون اوستن

کتاب کمک به افراد برای تغییر

نویسندگان این کتابِ لایف کوچینگ معتقدند که مربیگری خوب، چیزی بسیار فراتر از کمک به افراد برای دستیابی به اهداف یا حل مشکلاتشان است. در عوض، مربیان می توانند با کمک به شاگردان خود برای تغییر دیدگاه، ارزش ها، رویاها، اشتیاق و اهداف شخصی خود بیشترین تأثیر را داشته باشند. مربیان می توانند انگیزه درونی افراد را برانگیخته تا در جهت تغییرات مثبت و رشد پایدار حرکت نمایند. نویسندگان، این کتاب را بر اساس پنج دهه تحقیق، تجربه و کار مشترک خود در دانشگاه کیس وسترن نوشته اند. رهنمودهای ارائه شده در این کتاب بیش از آن که بر اساس مشکلات بیان شده باشند، به خصوصیات درونی افراد تاکید دارد.

 نویسندگان این کتاب می گویند:

« ما در این کتاب پیام امید داده و مسیر الهام بخشی برای یادگیری و تغییر به روش های پایدار ارائه می دهیم. ما در مورد چگونگی انگیزه بخشیدن به یک فرد در جهت کشف ایده های جدید، حل مسائل شخصی و دستیابی به رویاهایش صحبت می کنیم. ما بررسی می‌کنیم که مربیان اثربخش برای کمک به افراد در جهت ایجاد تغییرات پایدار و مطلوب در زندگی‌شان چه می‌کنند. در این کتاب نه تنها از رویکردی اثربخش برای کوچینگ پرده بر می داریم، بلکه نشان می دهیم که کوچینگ زندگی دقیقاَ چیست و مهم‌تر از آن، مشارکت در یک رابطه موثر میان شاگرد و مربی به چه صورت است.» – بویاتزیس، اسمیت و ون اوستن

 

۳.«کتاب لایف کوچینگ تحول آفرین: ایجاد فرصت های بدون محدودیت برای خود و دیگران» – اثر دکتر چری کارتر اسکات

کتاب لایف کوچینگ تحول آفرین

چری کارتر اسکات که بسیاری او را عنوان “کوچ زندگی مرجع” در دنیا می شناسند، چند دهه در این زمینه کار کرده است. وی دارای گواهینامه استادی در فدراسیون بین المللی مربیگری است و مسیر روشنی را برای دیگران ترسیم کرده است. در سال  1974 وی اولین دوره آموزشی لایف کوچینگ زندگی را تاسیس کرد و از آن زمان تاکنون مربیان زیادی را پروش داده است. در این کتابِ لایف کوچینگ تحول آفرین، کارتر اسکات اصول “تحول” را به خوبی بیان می کند. او استراتژی های اثبات شده ای را به اشتراک می گذارد که به هزاران دانش آموز در موسسه جهانیMMS  آموزش داده است. از جمله موارد مهم این کتاب می توان به این سرفصل ها اشاره نمود:

  • چک لیست برگزاری یک جلسه عالی
  • اهمیت به رسمیت شناختن، یکپارچه سازی و احترام به احساسات افراد
  • استفاده از جریان، انرژی و چاکراها در فرآیند کوچینگ
  • چگونه تبدیل الگوهای منسوخ قدیمی به الگوهائی جدید و بهره ور
  • نحوه بازاریابی و تمرین مربیگری
  • دوازده گام برای زندگی در فرآیند مربیگری در زندگی تحول آفرین

 

۴. کتاب «زندگی تان را طراحی کنید: چگونه یک زندگی خوب و شاد بسازیم» -اثر بیل برنت و دیو ایوانز

کتاب مخصوص لایف کوچینگ به نام زندگیتان را طراحی کنید

روایت های این کتاب به خودی خود عالی است. بیل برنت و دیو ایوانز هر دو پیش از طرح این موضوع در دانشگاه استنفورد، مشاغل بلند مدت و جالبی در سیلیکونولی داشتند. آنها پس از مواجهه با دانش‌آموزان سرشار از استعدادی که اهداف واضحی برای آینده شان نداشتند، به این موضوع فکر کردند که آیا می توان اصول تئوری را در زندگی به طور عملی کار برد؟

مجموعه تلاش های آنها برای پاسخ به این سوال، منجر به ایجاد یکی از محبوب ترین دوره های دانشگاه استنفورد شد: “طراحی زندگی”. همچنین باعث شد تا تحقیقات وسیع تری در مورد این موضوع صورت گرفته و این کتاب به چاپ برسد. برگزاری مجموعه ای از دوره ها، کارگاه ها و ایجاد چارچوب هایی برای کوچینگ فعالانه از دیگر دست آوردهای کار آنها بود.

 

۵.کتاب «کوچینگ فعالانه» – اثر هِنری کیمسی هاوس، کارن کیمسی هاوس، فیلیپ ساندال، لورا ویتورث، تیم آندرس پابون و گیلدان مدی

معرفی کتاب کوچینگ فعالانه

این کتاب لایف کوچینگ توسط بنیانگذاران موسسه آموزشی Co-Active  نوشته شده است که اکنون نیز به عنوان رهبر در صنعت مربیگری به ماجراجوئی های خود ادامه می دهند. کتاب کوچینگ فعالانه، مجموعه منابع و ابزاری را ارائه می دهد که می تواند برای مربیان بسیار کارگشا باشد. این امر شامل کاوش در تکنیک ها، تمرین ها و ملاحظات اخلاقی است که می تواند به تعمیق و گسترش تمرین شما به عنوان یک مربی یا مدیر کمک کند.

« مبانی مربیگری یک مجموعه مهارت ضروری برای هر مدیر یا رهبری است که علاقه مند به توسعه مهارت های افراد دیگر است، بنابراین من در اکثر دوره های MBA که تدریس می کنم از مطالب کوچینگ فعالانه استفاده می کنم. » – هایدی بروکس، دکتری.

۶. کتاب «قدرت عادت» – اثر چارلز داهیگ

کتاب قدرت عادت

زندگی ما تا حد زیادی توسط عادات ما اداره می شوند. ما این را می دانیم. پس چرا اینقدر برایمان سخت است که یک عادت بد را با عادتی بهتر عوض کنیم؟ این موضوع برای پروفسور دانشگاه  MIT آن ام. گریبیل سوال برانگیز بود. بنابراین به مطالعه روی آن پرداخت. آنچه او به همراه محققان دانشگاه MIT دریافتند به شکل گیری درک ما از نحوه عملکرد مغز انسان کمک شایان توجهی کرده است.

> من شیفته عادات و تلاش برای درک دلایل عصب‌شناسی که زیربنای این گونه رفتارها می باشند، هستم. عادت‌های ما آنقدر برایمان آشنا هستند و آنقدر در زندگی‌مان جاری شده اند که از بسیاری از این عادات و رفتارهای کوچکی که در طول شبانه روز داریم، غافلیم.<  آن ام. گریبیل

به گفته گریبیل، رفتارهای ما مانند مسیرهایی در داخل مغز به هم متصل می شوند. به همین دلیل است که تغییر به یک الگوی جدید رفتاری به تلاش زیادی نیاز دارد. ما از نظر ذهنی در برابر دنبال کردن یک مسیر ناآشنا، مقاومت بیشتری اریم. برای تغییر یک عادت، باید مسیر جدیدی را در ذهن خود دنبال کنیم.

چارلز داهیگ در کتاب خود به نام «قدرت عادت» حلقه عادتی را که توسط گریبیل و تیم پژوهشگرانش در MIT کشف شد و چگونگی برهم زدن این حلقه عادت به صورت گام به گام توضیحاتی ارائه می دهد. اگر می‌خواهید هم در تئوری و هم در عمل روی تغییرات عادات خود در زندگی کار کرده و زندگی خود را به سمت انجام عادتهای مطلوبتری هدایت کنید، به شما توصیه می کنیم این کتاب جذاب و پربربار داهیگ را حتما مطالعه کنید!

 

7. یافتن ستاره شمالی خودتان: زندگی که می بایست داشته باشید را مطالبه کنید  – اثر مارتا بِک

مارتا بِک جامعه شناس تحصیل کرده در هاروارد و مقاله نویس مجله  The Oprah ، در زمینه کوچینگ نام و آوازه زیادی دارد. او کتابهای زیادی در زمینه لایف کوچینگ نوشته است، اما کتاب Find Your Own North Star احتمالاَ بهترین آنهاست. مارتا بِک در این کتاب خواننده را از طریق فرآیند هماهنگی با آنچه که وی آن را قطب ‌نمای درونی می نامد، راهنمایی می کند. او می گوید ما در مسیر اجتماعی شدن، خِرد شخصی خود را نادیده گرفته و فراموش کرده ایم. وی ما را راهنمایی می کند تا دوباره بتوانیم از خِرد شخصی خود نیز به طور مطلوبی بهره بگیریم. بک با تمرین‌ها، مطالعات موردی و تکنیک‌های تمرین مربیگری مخصوص خودش، به طرز ماهرانه‌ای داده‌ها و نظریه‌ها را با مفاهیم کاربردی در هم می آمیزد.

«زمانی که هیچ نقطه دیگری مشخص نباشد، کاوشگران به ستاره شمالی تکیه می کنند. همین رابطه میان شما و زندگی نیز وجود دارد، شما باید به سمت شکوفایی کامل پتانسیل درونی خود بروید و من معتقدم این امر با شناخت زندگی درونی که در شما جریان دارد، محقق خواهد شد. همان ستاره شمالی که در ناخودآگاه شما وجود دارد.» – مارتا بِک

 

خواندنی های کوچینگ:

تاثیر لایف کوچینگ بر کودکان

بیزینس کوچینگ چیست؟

لایف کوچینگ چیست؟

چگونه یک لایف کوچ موفق شویم؟

اهداف و برنامه کوچینگ چیست؟

guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها