14 نوع از مهم ترین نکات پیش از ازدواج که باید بدانید

نکات پیش از ازدواج
آنچه در این مقاله می خوانید:

یکی از نیاز های اساسی انسان در زندگی، ازدواج است. در راستای ازدواج ضرورت دارد نکاتی مد نظر واقع شوند. یکی از نکته های ضروری پیش از ازدواج، هم سطح بودن خانواده های زوجین از منظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است. ما در این مقاله قصد داریم درباره ی “14 نوع از مهم ترین نکات پیش از ازدواج” مطالبی را ارائه دهیم.

به طور کلی اصلی ترین هدف ازدواج، تشکیل خانواده است. جوانان با تشکیل زندگی مشترک به استقلال و آزادی مضاعفی دست پیدا می کند. زن و مرد مکمل یکدیگر هستند و به مثابه ی یک مغناطیس زوجین را به طرف یکدیگر جذب می کند.

در حقیقت زندگی زناشیویی یک نعمت خداوندی است که به طور طبیعی غرایز آن در وجود انسان نهادینه شده است.

انسان تحت تاثیر سه عامل میل به عشق، فرزندآوری و اقتصاد به ازدواج نیاز دارد. اصلی ترین عامل سوق دهنده انسان به ازدواج بقای نسل است. دو عامل عشق و نیاز های اقتصادی نیز پیش مقدمه هایی برای دستیابی به هدف فرزندآوری محسوب می شوند.

نظریه یک جامعه شناس آمریکایی به نام کیک ازدواج را در سطح جهان، به عنوان یک وظیفه برای امتداد نسل بر می شمارد. در این نظریه نیاز های شهوانی و اقتصادی مقدمه ای برای دستیابی به آن هدف شناخته شده است.

1. شناسایی زمان مناسب برای ازدواج

شناسایی زمان مناسب برای ازدواج

آگاهی از زمان مناسب برای ازدواج امری به مراتب آسان است. هنگامی که احساس کردید می توانید یک زندگی مشترک را اداره کنید و آماده آغاز زندگی مشترک هستید می توانید در راستای ازدواج اقدام کنید.

بهتر است پیش از ازدواج از واقعی بودن انگیزه ی تشکیل خانواده اطمینان حاصل کنید.

اغلب افرادی که آماده ازدواج هستند، مسائل را با حضور فردی که می خواهند با او در زندگی شریک شوند، تعریف می نمایند. برای چنین اشخاصی برنامه ریزی فاقد در نظر گرفتن محدودیت ها و خواسته ها بی معنا است.

یکی از ویژگی هایی که نشان دهنده امادگی برای ازدواج است، برنامه ریزی می باشد. اگر شما جزء افرادی هستید که با تفکر درباره آینده و رویا شریک زندگی تان را کنار خودتان تصور می کنید، می توان گفت آماده ازدواج هستید.

ایجاد یک زندگی مشترک با تغییر انگیزه همراه است. در صورتی که برای ازدواج آمادگی لازم را داشته باشید با تمام قوا در راستای برطرف سازی نقاط ضعف اقدام می کنید. همچنین ممکن است برای تشکیل یک زندگی مرفه و به دور از دغدغه انرژی های مضاعفی را صرف نمایید.

 

بیشتر بخوانید:

مهم ترین مهارت های زندگی مشترک

 

2. هم کفو بودن زوجین از منظر خانوادگی

در پیشگیری از مشکلات آینده هم سطح بودن خانواده های زوجین اهمیت دارد. به میزانی که بین وضعیت فرهنگی، مالی، اقتصادی و تحصیلی خانواده های زوجین هماهنگی وجود داشته باشد، احتمال شکل گیری مشکلات در زندگی کاهش پیدا می کند.

فاکتور وضعیت اقتصادی و مالی یک امر شخصی است که به نظر دو طرف ازدواج مرتبط است. طبق نظر عرف جامعه وظیفه ی تامین مالی زندگی بر عهده ی مرد است. بدین ترتیب بهتر است میزان درآمد مرد در مقایسه با زن در سطح بیشتری باشد.

 

3. توانایی گذر از مجردی و تنهایی

زوجین در زندگی مشترک لحاظت شیرین و غم را با یکدیگر شریک می شوند. هر فردی در دوران مجردی به تنهایی و در خلوت از زندگی لذت می برد. اگر شخصی تنهایی را به شریک شدن با یک نفر ترجیح می دهد، همچنان امادگی لازم را برای زندگی مشترک ندارد.

بدین ترتیب بهتر است قبل از ازدواج توانایی گذر از دوران مجردی را داشته باشید. علاوه بر این، ضرورت دارد تا قبل از بستن پیمان ازدواج با فرد مورد نظر درباره ی نحوه ارتباط با دوستان، آشنایان و خانواده به اتفاق نظر برسید.

 

4. اختلاف سنی مناسب

اختلاف سنی زیاد موجب تغییر دیدگاه های زوجین می گردد. در واقع به موجب اینکه هر دوره ای از زندگی نیازمند شرایط و نیاز های خاص است، اختلاف سنی زیاد می تواند تحت تاثیر تفاوت در دیدگاه به اختلاف نظر منتهی گردد.

 

5. صرف نظر از روابط گذشته

بی شک هر فردی قبل از بستن پیمان ازدواج تجربه رابطه های عاشقانه را دارد. برای آغاز یک زندگی مشترک می بایست از روابط گذشته صرف نظر کنید و برای آغاز یک رابطه دائمی و جدید اعلام آمادگی نمایید.

 

6. توانایی برقراری ارتباط زوجین

توانایی برقراری ارتباط زوجین

اکثر زوجین به موجب ناتوانی در برقراری ارتباط و گفت و گو با یکدیگر نمی توانند نیاز های طرف مقابل را درک نمایند. بهتر است ضمن حل مسائل، توانایی برقراری ارتباط را داشته باشید.

 

7. توانایی در ارضای نیاز های روانی و  جسمانی

مسئله توانایی در ارضا نیاز های جسمانی، روانی و اجتماعی یک امر حیاتی است. در واقع شما باید اطمینان حاصل کنید که می توانید به بهترین نحو نیاز های فرد مورد نظر را برآورده کنید.

با وجود اینکه توانایی در ارضا نیاز ها در زمان های نخست آشنایی چندان اهمیتی ندارد اما در زندگی زناشویی در تداوم رابطه نقش چشمگیری ایفا می کند.

 

8. مقبولیت ظاهر فرد مورد نظر

در شکل گیری روابط عاطفی، ظاهر فرد نقش بسزایی دارد. باور های غلطی وجود دارد که بیان می کند در امر ازدواج ظاهر شخص چندان اهمیتی ندارد. بی شک انتخاب همسر بدون در نظر گرفتن ملاک های ظاهری مانع شکل گیری برقراری رابطه عاطفی مناسب می گردد.

بی شک روابط عاطفی سرد به مرور زمان به شکست منتهی می شود. بدین ترتیب بهتر است چهره ی فرد مورد نظر از نظر شما دلنشین و مقبول واقع شود.

 

9. برقراری توافق برای انتخاب محل زندگی

یکی از مهم ترین نکات قبل از زندگی مشترک انتخاب محل زندگی است. ضرورت دارد تا زوجین قبل از بستن پیوند ازدواح درباره ی محل زندگی به توفق برسند. عدم وجود توافق در انتخاب محل زندگی زمینه را بری اختلافات شدید زن و مرد مهیا می کند.

 

10. وجود هماهنگی در باور های مذهبی

هماهنگی در باور های مذهی نقش پیشگیرانه ای در شکل گیری اختلاف برای تربیت فرزندان دارد. با این وجود اگر شخص مورد نظر با شما در باور های مذهبی اختلاف دارد می توانید با توانایی تحمل و احترام به باور های یکدیگر از شکل گیری اختلاف نظر جلوگیری نمایید.

 

11. تعیین خط قرمز های فردی

خط قرمز های هر فرد شامل معیار ها و باور هایی هستند که قابل گذشت نمی باشند. به طور مثال برای یک شخص اهمیت دارد که همسر آینده او سیگار نکشد.

با این وجود ضرورت دارد زوجین انعطاف پذیر باشند و بتوانند میان ملاک های مختلف زندگی اولویت بندی نمایند.

 

12. عدم ابتلا فرد به اختلال های روانی

اختلال های روانی قادر هستند عملکرد فرد را در ابعاد اجتماعی و اقتصادی تحت تاثیر قرار دهند. بی شک به موجب اختلال در عملکرد فرد کیفیت زندگی مشترک دستخوش تغییر می شود.

بنابراین بهتر است قبل از ازدواج نسبت سلامت  روان شخص اطمینان حاصل کنید. در صورتی که شخص مورد نظر از اختلال های روانی در رنج است، می بایست اطلاعات مناسب را اتخاذ نمایید. علاوه بر این درباره ی شدت اختلال فرد با روانشناس گفت و گو نمایید.

 

13. وجود وحدت در اهداف زندگی

وجود وحدت در اهداف زندگی

یکی از نکات حائز اهمیت برای ازدواج وجود وحدت در اهداف زندگی میان زوجین است. به طور مثال در وحدت باید زوجین قصد داشته باشند از طریق یک وسیله حمل و نقل عازم سفر به یک مقصد خاص باشند.

در حقیقت بهتر است برای ازدواج فردی را انتخاب کنید که جدول ترجیحات او به مثابه ی خواسته های شما باشد. یک مطالعه در ایالات متحده آمریکا نشان داد که که بالغ بر نیمی از زوجین موفق در ورزش، تحصیل، تفریح و روابط با یکدیگر شباهت نظر دارند.

 

بیشتر بخوانید:

10 راه اساسی برای مقابله با شکست های عاطفی

علل مهم طلاق عاطفی و راه های پیشگیری از آن

خانواده درمانی چیست؟

 

14. آگاهی از گذشته فرد مورد نظر

به طور کلی اگاهی از کلیات گذشته فرد مورد نظر حائز اهمیت است. اگر بخواهید جزئیات روابط گذشته را برای همسر آینده تان توضیح دهید، در زندگی به گرفتاری هایی دچار می شوید.

 

دوره های روانشناسی مرتبط موسسه آزاد عالی هفتاد:

دوره سوپرویژن مشاوره روانشناسی پیش از ازدواج

دوره مشاوره پیش از ازدواج همراه با تفسیر نیم رخ زوجین

مداخلات در خیانت‌های زناشویی

دوره تربیت درمانگر زوج درمانی گاتمن GTC

دوره CBCT – زوج درمانی شناختی هیجانی رفتاری پیشرفته

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها