لوگو موسسه هفتاد

10 نوع از مهم ترین مهارت های زندگی مشترک زناشویی

10 نوع از مهم ترین مهارت های زندگی مشترک که باید بدانید
آنچه در این مقاله می خوانید:

مهارت های زندگی  نقش بسزایی در شکل گیری اعتماد، حفظ اعتماد، نشاط و پایداری یک رابطه دارند. یکی از مهم ترین مهارت های زندگی مشترک، پذیرش تفاوت های فردی است. با درک و پذیرش تفاوت ها می توانید مکمل شریک زندگی تان باشید. ما در این مقاله قصد داریم مهم ترین مهارت های زندگی مشترک را بیان کنیم.

 

اهمیت توجه به مهارت های زندگی مشترک

به طور کلی در توسعه و تداوم یک ازدواج درک مهارت های زندگی مشترک، چگونگی گوش سپردن، رهبری، درک تفاوت های بین فردی، مدیریت و حل تعارض ها اهمیت دارند.

یکی از شرط های کافی و لازم تشکیل خانواده، تعهد قلبی است. کلیه زوجین در تلاش هستند که پیوند ازدواج  آن ها استحکام پیدا کند. با این وجود تحت تاثیر عدم تفاهم و مشکلات زندگی احتمال دارد ازدواج عده ای از زوجین به طلاق ختم گردد.

جالب است بدانید که در اکثر موارد علت شکل گیری طلاق در زندگی از عدم تسلط به مهارت های زندگی نشات می گیرد. در واقع شکل گیری ازدواج موفق مستلزم توجه به مهارت های زندگی مشترک است.

ازدواج به عنوان یک تصمیم حائز اهمیت در زندگی نیازمند برخورداری از مهارت های ویژه و آمادگی است. بهترین زمان برای کسب مهارت های لازمه ازدواج، دوران نامزدی است. در این دوره می توان آمادگی لازم برای ورود به زندگی مشترک را بهبود بخشید.

از ویژگی های بارز تقویت مهارت های زندگی مشترک می توان به حمایت های دو طرفه، پایداری در رابطه، حفظ احترام، نشاط، اعتماد و عشق بی قید و شرط اشاره کرد.

 

به خصوصیات مثبت همسرتان متمرکز شوید

به خصوصیات مثبت همسرتان متمرکز شوید

به طور کلی در اکثر موارد انسان ها به ابعاد منفی شخصیت دیگران توجه دارند. تمرکز به ویژگی های منفی اطرافیان زمینه را برای شکل گیری نفرت، دوری و احساس دلزدگی مهیا می کند.

بی شک شریک زندگی تان دارای خصوصیت هایی است که مورد پسند شما واقع نمی باشد. برای حل این مسئله بهتر ست به خصوصیات مثبت همسرتان متمرکز شوید.

جالب است بدانید که ازدواج زمانی شکل می گیرد که نسبت خصوصیات مثبت یک شخص در مقایسه با خصوصیات منفی او بسیار بالاتر باشد. بدین ترتیب اگر می خواهید رابطه شما تداوم داشته باشد باید به خصوصیاتی که به ازدواج ختم شده است، تمرکز نمایید.

 

مهارت حل مسئله

یکی از مهم ترین مهارت های زمینه ساز موفقیت در زندگی مشترک، تقویت مهارت حل مسئله است. در سال های اولیه ازدواج زوجین سعی دارند تا با یکسان سازی رویکرد ها از شکل گیری اختلاف جلوگیری نمایند.

در مهارت های حل مسئله تلاش می شود تا زوجین بدانند زمان مناسب مبارزه، مسالمت و مقابله دقیقا چه زمانی است؟

با مهارت حل مسئله زمینه برای حل مشکلات در خصوص از بین بردن اختلاف نظر ها مهیا می شود. در واقع زوجین ملزم هستند با سنجش موقعیت، تشخیص دهند که چه زمانی باید به موضع خود پافشاری یا عقب نشینی کنند.

 

به پایداری رابطه باور قلبی داشته باشید

اطمینان خاطر از پایداری یک رابطه در تداوم آن نقش بسزایی دارد. در واقع ضرورت دارد زوجین به نیک بختی و پایداری رابطه باور قلبی داشته باشند.

احتمال می رود در مواجحه با پستی و بلندی های زندگی عشق همسرتان را از یاد ببرید. با این وجود باید توجه داشته باشید که شریک زندگی تان عاشق شما است.

اگر اطمینان داشته باشید که شما و همسرتان با تلاش در راستای عمل به وعده های خود هستید، می توانید یقین پیدا کنید که زندگی شما با تنش ها و چالش های مختلف در مسیر زوال قرار نمی گیرد. بی شک با برخورداری از چنین طرز تفکری می توانید به صراحت باور هایتان را به همسرتان القا کنید و پایه های تقویت کننده رابطه را استحکام ببخشید.

بیشتر بخوانید: 6 مهارت کاربردی و ضروری در فرزند پروری که باید بدانید

 

اهمیت به جایگاه همسر در خانواده

به طور کلی اگر می خواهید یک زندگی موفقی داشته باشید باید همسرتان را در اولویت قرار دهید. از آنجایی که دو طرف رابطه تمایل دارند تا در خلال مشغله های زندگی نخستین اولویت باشند، می بایست شریک زندگی را مقدم برشمارند.

طبق طبقه بندی دیکسون ضرورت دارد اول خدا ارجعیت داشته باشد. زین پس همسر مقدم شمرده شود و در مقام سوم فرزندان جای بگیرند.

بیشتر بخوانید: نحوه برخورد با خانواده همسر

 

گفت و گوی مسالمت آمیز

گفت و گو مسالمت آمیز از مهارت های زندگی مشترک

بی شک در طول زندگی مشکل هایی وجود دارد که  به جدال ختم می شود. در وهله اول سعی کنید از قرار گیری در وضعیت نزاع و جدال خودداری کنید. با این وجود در صورت نیاز به قرار گیری در حالت تدافعی سعی کنید به صورت هدفمند و منصفانه رفتار کنید.

بهتر است در موقعیت هایی حالت تدافعی  به خود بگیرید که یک علت موجه وجود داشته باشد. شما می توانید به صورت مسالمت آمیز نظر شخصی خود را بیان کنید. در طی این روند ممکن است همسرتان با نظر شما موفقت نماید و در صورت عدم توافق حداقل به نظرات شما گوش سپرده است.

بی شک اگر به صورت ناعادلانه وارد بحث شوید، شریک زندگی شما برای رفع مشکل هیچ اقدامی برنخواهد برداشت. در مقابل گفت و گو مسالمت آمیز به موجب رعایت احترام به مصالحه ختم می گردد.

 

خلاقیت و توسعه فردی

اکثر زوجین تنها به رابطه زناشویی متمرکز هستند. این در حالی است که می بایست برای شکل گیری یک رابطه پایدار راهکاری های بهبود روابط در آینده مد نظر قرار دهید.

به طور مثال از خودتان سئوال هایی نظیر چگونه می توانم همسر ایده آلی باشم؟ چگونه می توانم به همسرم ثابت کنم که من تحت هر شرایطی با او همراهی خواهم کرد؟

بنابراین طبق نظریه دیکسون زوجین ملزم هستند مهارت خلاقیت و توسعه فردی را تقویت نمایند. در واقع باید برای شکل گیری آینده بهتر به مولفه هایی نظیر آینده نگری اقتصادی، تغذیه سالم، سلامتی و پیشرفت شغلی توجه داشته باشید.

تحقیقات بیانگر آن هستند که مدتی پس از ازدواج، زندگی در مسیر یکنواخت قرار می گیرد. در راستای خارج سازی زندگی مشترک از روال تکراری، خلاقیت موثر واقع است.

به طور مثال می توانید در مواردی به تفریح بپردازید و به سینما بروید. پیاده روی کنید و لذت دوچرخه سواری را تجربه نمایید.

توجه: جهت بهبود مهارت های شخصی و رسیدن به خودشناسی، می توانید از دوره های توسعه فردی موسسه هفتاد استفاده کنید.

 

برخورداری از ظرفیت شناخت

از نظر روانشناسی انسان از زمان شکل گیری نطفه تا زمان مرگ تغییرات گسترده ای را تجربه می کند. یک فرد با گام نهادن در سن بزرگسالی به پختگی می رسد.

شاید گمان کنید که به طور مناسب نسبت به همسرتان آگاهی دارید، اما توجه داشته باشید که به موجب تغییر پذیری شخصیت انسان ها می بایست ظرفیت شناخت را در خود نهادینه کنید.

در حقیقت با ظرفیت شناخت می توانید نسبت  به تغییراتی که در طول زندگی مشترک تغییر پیدا کرده است، مطلع شوید.

بدین ترتیب اگر نسبت به بازشناسی شریک زندگی تان تمایل نداشته باشید، از صلاحیت لازم برای ازدواج بهره مند نمی باشید.

 

تقویت مهارت بخشیدن

تقویت مهارت بخشیدن

رابطه های گذرا و سمی به موجب اشتباهات و خطاها به قطع رابطه می انجامد. در حالی که با بسته شدن پیمان ازدواج تقویت توانایی بخشش حائز اهمیت است.

هنگامی که شریک زندگی شما مرتکب خطایی می گردد، به خودتان یادآور شوید که هیچ فردی شخصیت کاملی ندارد و حتی شما نیز دارای نقص هایی هستید. لذا عذرخواهی همسرتان را بپذیرید.

بهتر است بدانید که در صورت عدم توانایی در بخشش، زندگی مشترک شما با چالش های غیرقابل حل مواجه می گردد.

اگر در بخشیدن از مهارت کافی برخوردار نیستید، از یک شخص توانمند اعم از مشاور و متخصص کمک بگیرید.

 

کنار گذاشتن رفتار های دوران مجردی

به طور کلی ضرورت دارد پس از شکل گیری زندگی مشترک رفتار های دوران مجردی را کنار بگذارید.

از آنجایی که رفتار های مجردی با شرایط زندگی مشترک سازگاری ندارند منجر به عواقب ناگواری می گردند، روی آوردن به رفتار های متاهلی اهمیت پیدا می کند.

 

پذیرش تفاوت های فردی

زیربنای یک زندگی زناشویی از ارزیابی و پذیرش تفاوت های فردی حاصل می شود.

اگر بتوانید به درک شباهت و تفاوت های شریک زندگی دسترسی پیدا کنید می توانید با کسب آگاهی مسیر ازدواج را با موفقیت همراه سازید.

 

 

دوره های روانشناسی مرتبط موسسه آزاد عالی هفتاد ویژه روان‌شناسان، روان درمانگران، دانشجویان و مشاوران:

دوره مهارت های زندگی

دوره خودشناسی و توسعه فردی

دوره مهارت شایستگی‌های حرفه‌ای در روان‌درمانی

دوره مربیگری مهارت‌های زندگی

دوره مهارت‌های فرزندپروری

دوره مهارت تعامل و ارتباط با خانواده همسر

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات سایت

دوره‌های پرفروش