8 روش مؤثر و عملی برای ارتباط با خانواده همسر

8 روش مؤثر و عملی برای ارتباط با خانواده همسر
آنچه در این مقاله می خوانید:

بی شک برقراری ارتباط با خانواده همسر یک امر دشوار است که نیازمند رعایت استراتژی های خاص است. خانواده نقش بسزایی در رابطه زوجین دارند. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از شکل گیری مشکلات زناشویی در زندگی، با خانواده همسر رابطه مناسب برقرار کنید. ما در این مقاله قصد داریم درباره ی روش های موثر و عملی برای ارتباط با همسر مطالبی را ارائه دهیم.

 

اهمیت برقراری ارتباط مناسب با خانواده همسر

یکی از بخش های حائز اهمیت در زندگی زناشویی، خانواده همسر است.

یک ضرب المثل معروف به اهمیت برقراری ارتباط مناسب با خاواده همسر اشاره دارد و اذعان می کند که “انسان پس از ازدواج علاوه بر همسر با خانواده ی او نیز ازدواج کند.”

در اکثر موارد زوجین به موجب وابستگی عاطفی شدید به خانواده سعی دارند تا در تصمیم گیری های مرتبط با زندگی زناشویی خانواده ها را دخیل سازند. بی شک دخالت خانواده ها زمینه ساز ایجاد تشویش در زندگی است که به اختلاف نظر منتهی می گردد.

اصلی ترین قانون ازدواج به همراهی همسر اختصاص دارد. اگر مسئله ای با خانواده همسر شکل بگیرد، دو طرف زوجین درگیر مشکل می شوند. بهترین عملکرد برای تقویت پایه های زندگی مشترک، همراهی و حمایت از همسر و خانواده او است.

توجه داشته باشید که حتی اگر والدین همسرتان به موجب خصلت های بد غیر قابل تحمل باشند، در هرصورت پدر و مادر شریک زندگی شما به شمار می روند.

علاوه بر این، به هیچ عنوان همسرتان را در یک موقعیت قرار ندهید که مجبور گردد بین شما و خانواده خود یک طرف را انتخاب کند. بی شک در چنین شرایطی فرد در یک تنگنای دشوار قرار می گیرد.

در مقابل سعی کنید رابطه همسرتان با خانواده اعم از پدر و مادر، خواهر، برادر، پدربزرگ و مادر بزرگ را درک نمایید.

یکی از مهم ترین استراتژی هایی که ضرورت دارد زوجین در طول زندگی مشترک آن را مد نظر قرار دهند، مهارت ارتباط با خانواده ی همسر است.

همچنین بخوانید:”تفاوت‌های زنان و مردان یکی از علل مهم طلاق عاطفی”

 

1. تعیین حد و مرز

تعیین حد و مرز

یکی از روش های موثر در برقراری ارتباط با خانواده همسر، تعیین حد و مرز است. بهترین عملکرد آن است که ارزش ها و قاعده های حائز اهمیت خود را برای همسرتان تعیین کنید.

به طور مثال اگر با خوردن تنقلات کودک قبل از شام مخالف هستید، قبل از حضور در میهمانی های خانوادگی این مسئله را با همسرتان در میان بگذارید.

اگر بتوانید با همسرتان به مثابه ی یک تیم عمل کنید، در شکل گیری ارزش های خانوادگی کمک شایانی کرده اید. پس از تعیین ارزش ها، شما می توانید علایق خود را به همسرتان منتقل کنید.

در صورتی که قصد دارید مرز ها را حفظ کنید، بهتر است قول هایی را ندهید که نمی توانید به آن ها عمل کنید. در واقع ضرورت دارد برای حفظ صلح و آرامش در خانواده از ارائه قول های غیرقابل تحقق دوری کنید.

توجه داشته باشید که اگر خانواده همسرتان پرتوقع هستند نباید برای حل مسائل به منظور برقراری صلح و آرامش کوتاه بیاید. علاوه بر این بهتر است بدانید که هدف از مرزبندی هیچ گاه قطع ارتباط با خانواده همسر نمی باشد.

 

2. مهربان باشید

اگر می خواهید رابطه خود را با خانواده همسرتان حفظ کنید باید مهربان باشید. سعی کنید حتی در مواقع عصبانیت با مهربانی سخن بگویید و اگر نمی توانید مانع بروز عصبانیت شوید، ساکت بمانید و لبخند بزنید.

 

3. رفتار هوشمندانه داشته باشید

والدین به طور فطری نسبت به فرزند عشق می ورزند. اما بروز عشق و علاقه توسط همسر از قاعده حاکم بین والدین و فرزند پیروی نمی کند. بهتر است این واقعیت را بپذیرید که شریک زندگی شما به مثابه ی والدین نیست.

بهتر است بالغ باشید و هوشمندانه رفتار کنید. شما می توانید مسائل را از دید خانواده همسرتان نگاه کنید و بر اساس آن یک واکنش مناسب را بروز دهید.

 

4. در گفتار و رفتار مودب باشید

یکی از ویژگی های انسان های سرسخت، بیطرفی در شرایط سخت و پیچیده است. بی شک درگیری در یک خانواده امری طبیعی است که از اختلاف نظر های اعضای خانواده نشات می گیرد.

بهترین عملکرد در درگیری های خانوادگی، سکوت است. با این وجود اگر نتوانستید ساکت بمانید سعی کنید در گفتار و رفتار مودب باشید.

علاوه بر این هرگز نباید به ویژگی های شخصیتی خانواده شریک زندگی تان توهین کنید.

 

5. واقع بینانه رفتار کنید و از کلیشه های ذهنی اجتناب نمایید

واقع بینانه رفتار کنید و از کلیشه های ذهنی اجتناب نمایید

یکی از عوامل ایجاد کننده اختلاف کلیشه های ذهنی هستند. کلیشه های ذهنی تفکر بر اساس واقعیت را از انسان سلب می کنند. بی شک توقع بیجا از خانواده همسر زمینه ساز شکل گیری اختلاف است.

اگر می خواهید یک رابطه مناسب را با خانواده همسر برقرار نمایید، واقع بینانه رفتار کنید و از توجه به کلیشه های ذهنی اجتناب نمایید.

بیشتر بخوانید: زوج درمانی چیست؟

 

6. ارتباط مستقیم برقرار کنید

به طور کلی تا حد امکان از برقراری ارتباط با خانواده همسر از طریق شخص ثالث اجتناب نمایید. به طور مثال اگر خواهر همسرتان شما را رنجانده است، هرگز از همسرتان خواستار صحبت با خواهرش نشوید.

بهتر است در صورت رنجش از یک مسئله در اسرع وقت نسبت به رسیدگی به آن اقدام نمایید. از آنجایی که ممکن است احساس آزار از یک سوء تفاهم نشات گرفته باشد، رسیدگی زودهنگام به مسائل اهمیت پیدا می کند.

 

7. از تلاش برای ایجاد تغییر در خانواده خودداری کنید

از تلاش برای ایجاد تغییر در خانواده خودداری کنید

اکثر مشکلات زوجین از سنت، آداب و رسوم های خانوادگی نشات می گیرد. بسیاری از خانواده ها تابع یک سری آداب و رسوم هستند که سعی دارند آن را حفظ نمایند.

اگر آداب و رسوم خانواده همسرتان مورد پسند شما نیست هیچ گاه به صورت مستقیم با آن مبارزه نکنید. برخورد مستقیم زمینه را برای شکل گیری بحران و مشکلات گسترده با شریک زندگی مهیا می کند.

بهتر است صبر پیشه کنید و به مرور زمان سنت ها را به اعتدال رعایت کنید.

 

بیشتر بخوانید: نحوه برخورد با خانواده همسر

 

8. حفظ شخصیت فردی

از آنجایی که انسان برای دیگران زندگی نمی کند، ضرورت دارد شخصیت فردی خود را حفط نماید. در واقع اطرافیان، همسر و خانواده ی او باید شما را همان گونه که هستید، بخواهند. اگر خانواده ای سعی در تغییر شما داشته باشد، زندگی کردن با آن ها یک امر به شدت دشوار است.

در برخی موارد رفتار های نادرست زمینه ساز شکل گیری انتقاد است. بنابراین ممکن است انتقاد هایی به موجب رفتار های نادرست شکل بگیرد.

بهترین عملکرد برای رفع تعارضات و انتقادات، تمرکز برای حل مشکل است. با این وجود توجه داشته باشید که به هیچ عنوان قرار نیست شما برای برقراری ارتباط با خانواده همسر به فرد مورد پسند آن ها مبدل شوید.

جالب است بدانید یک نویسنده انگلیسی زبان به نام شکسپیر بر این باور است که هرگز نباید شخصیت فردی خود را تحت علایق همسرتان تغییر دهید.

 

دوره های روانشناسی مرتبط موسسه هفتاد ویژه روان‌شناسان، روان درمانگران، دانشجویان و مشاوران:

تربیت درمانگر زوج درمانی گاتمن GTC

دوره غنی سازی روابط زوجین

دوره زوج درمانی هیجان مدار – EFCT

دوره آموزش الگوی رابطه زوجی براساس نیمرخ روانی MMPI

مشاوره پیش از ازدواج همراه با تفسیر نیم رخ زوجین

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها