کوچینگ سازمانی چیست؟

کوچینگ در سازمان
آنچه در این مقاله می خوانید:

امروزه کوچینگ در سازمان و البته در ایران برای سازمان‌های خواهان پیشرفت به یک ابزار شناخته شده و بسیار ارزشمند در محیط کار تبدیل شده است. در ادامه اطلاعات لازم در رابطه با کوچینگ سازمانی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

مزایای کوچینگ سازمان ها

مزایای کوچینگ در کسب و کار بر تک تک کارکنان، مدیران و کل سازمان تأثیرگذار است در نتیجه کوچینگ و کوچ حرفه ای می‌تواند دارایی فوق‌العاده‌ای‌ برای کسب‌وکارهایی باشد که به دنبال پیشروی در صنعت خود هستند.

کوچینگ در سازمان

دوره های کوچینگ موسسه آزاد عالی هفتاد:

دوره بیزیس کوچینگ

دوره لایف کوچینگ

 

مهارت کوچینگ در سازمان ها

مدیران مجهز به مهارت کوچینگ یا بیزینس کوچ با نیازسنجی از کارکنان خود سطح تعهد و مشارکت کارکنان را بهبود بخشیده و با در اختیار قرار دادن ابزار و اختیارات مورد نیاز، آنان را در دستیابی به اهداف سازمانی هدایت می‌کنند.

اثر بخشی کوچینگ در سازمان ها

کوچینگ بر اثربخشی و بهره وری تیم تأثیر مثبت بسزایی دارد و روشی موثر برای دستیابی به چشم‌انداز سازمان است به کارکنان انگیزه می‌دهد تا با افتخار بر روی اهداف سازمانی متمرکز شوند و منجر به پیشرفت خود و سازمان شوند این افزایش بهره وری باعث رضایت شغلی نیز می‌شود.

ارتباط موثر کوچینگ در سازمان ها

کوچینگ با تشویق کارمندان به برقراری ارتباط موثر، گرفتن بازخورد و اصلاح موارد پیش‌آمده کمک می‌کند تا در انجام امور محوله مستقل شوند و برای چالش‌های کاری پیش رو راهکار ارائه دهند

. در نهایت، زمانی که کارکنان از نقاط قوت و ضعف خود آگاهی بیشتری داشته باشند، برای مقابله با چالش‌ها و توسعه سازمان مجهزتر هستند.

2 نمونه کوچینگ در سازمان ها

در ادامه به چند نمونه از موقعیت‌هایی که به کوچینگ در سازمان ها یا بیزینس کوچینگ نیاز است اشاره می‌شود:

  • توسعه مهارت‌های جدید اولین و بارزترین مثال برای کابرد این مهارت در کسب و کار و بیزینس است. مدیر آموزش دیده می‌تواند به کارکنان کمک کند تا مهارت‌هایی را که فاقد آن هستند یاد گرفته، ارتقا داده و مورد استفاده قرار دهند.

زمانی که یک کارمند جدید به تیم شما می‌پیوندد، زمانی که موقعیت شغلی افراد تغییر می‌کند و همچنین موقعیت‌هایی که خواهان ایجاد تغییرات در فرآیندهای کاری (مانند به روزرسانی فناوری) هستید، کوچینگ مفید واقع می‌شود.

  • بهبود عملکرد شغلی نیز از دیگر کاربرد‌های کوچینگ برای مدیر آموزش دیده است.

به عنوان مثال، اگر کارمندی عملکرد ضعیفی دارد و اهداف مشخص شده‌ی سازمان را محقق نمی‌کند. کوچ کسب و کار به او کمک می‌کند تا تشخیص دهد چه چیزی مانع از بهره وری او می‌شود. سپس برای بهبود عملکرد وی برنامه‌‌ریزی کرده و در ادامه‌ی همکاری انتظارات سازمان را برآورده سازد.

کوچینگ در سازمان

رویکرد کوچینگ در سازمان ها

مدیران سازمان ها اغلب با کارکنانی مواجه می‌شوند که با اعتماد به نفس پایین دست و پنجه نرم می‌کنند. در رویکرد سنتی نهایت کاری که برای بهبود اعتماد به نفس این کارمند انجام می‌شود آموزش اعتماد به نفس و شرکت در دوره‌ی افزایش اعتماد به نفس‌ به منظور بهبود این خصیصه است.

در کوتاه مدت، کارمند استراتژی‌های جدیدی برای برقراری ارتباط می‌آموزد که ممکن است اعتماد به نفس وی را بهبود بخشد. اما این دوره‌ها بدون همراهی یک کوچ در محیط کاری به ندرت باعث افزایش پایدار اعتماد به نفس می‌شوند.

اگرچه رفتار خارجی ممکن است با تغییراتی همراه باشد اما لازم است این تغییرات توسط یک مدیر آموزش دیده پشتیبانی شود تا این رفتار مثبت در فرد تثبیت شود. افزایش اعتماد به نفس، کارکنان را قادر می‌سازد تا بیشتر خود را درگیر مراوادات کاری کنند و این امر باعث انعطاف‌پذیری بیشتر و قاطعیت کاری می‌شود.

هدف کوچینگ در سازمان ها

توانمندسازی کارکنان در محل کار، اعتماد و اعتبار به توانایی‌های فرد می‌بخشد در نتیجه‌ی این باور، افراد توانمند می‌توانند خارج از چارچوب فکر کنند و مشکلات را حل کنند و برای بهبود فرآیندها و محصولات از ابتکار عمل خود استفاده کنند.

5 نکته کلیدی کوچینگ در سازمان ها

از جمله نکات کلیدی کوچینگ سازمان ها و کسب و کار ها می‌توان به افزایش بهره‌وری تا بهبود رضایت کارکنان اشاره کرد.

  • کوچینگ در محیط کار باعث می‌شود افراد توانمندی خود را بروز دهند. همچنین کارمندان را تشویق می‌کند متناسب با توانمندی‌هایشان مسئولیت‌های کاری بیشتری قبول کنند و افراد موثرتری در پروژه‌ها و اهداف تعیین شده‌ی سازمان باشند. در نتیجه مشارکت عملکردی کارکنان را افزایش می‌دهد و باعث بهبود عملکرد فردی می‌شود.
  • کوچینگ به شناسایی و برنامه‌ریزی برای توسعه کارکنان مستعد کمک می‌کند.
  • نقاط قوت سازمانی و فردی و فرصت‌های توسعه در سازمان را شناسایی می‌کند.
  • با ایجاد انگیزه و توانمندسازی افراد عملکرد بهتری از آنان برای کسب و کار رقم می‌زند.
  • تعهد سازمان را به توسعه منابع انسانی نشان می‌دهد و این باعث وفاداری کارمندان به سازمان می‌شود.

کوچینگ در سازمان

 

بنابراین هر سازمانی در هر سطح و حیطه فعالیتی برای بقا و نگهداری از منابع باارزش انسانی خود نیازمند کوچینگ است.

موفقیت کوچینگ در سازمان ها

مطالعات نشان داده‌است، مدیرانی که در سازمان ها وکسب و کار خود از تکنیک‌ها و قواعد کوچینگ استفاده کرده‌اند نسبت به همتایانی که صرفا به استخدام افراد توانمند تمرکز کرده‌اند 55 درصد موفق‌تر در دستیابی به نتایج دلخواه سازمانشان شناخته شده‌اند.

تأثیر کوچینگ در سازمان ها

مدیران نباید تأثیر کوچینگ را بر افراد دست کم بگیرند زیرا اغلب تغییری اساسی در رویکرد آنها به کارشان ایجاد می‌کند. بازخوردهای یک کوچ حرفه‌ای به افراد کمک می‌کند خود را بررسی کنند، زمانی که قادر به دیدن خود نیستند.

 

  • برنامه‌ریزی برای جانشین پروری و ترفیع کارمندان یک استراتژی بسیار موثر برای حمایت و وفادر کردن کارمندان به شمار می‌رود که یک مدیر کسب و کار برای آن برنامه‌ریزی می‌کند. افراد با مهارت‌های بالا پس از استخدام همواره بدنبال ارتقا دانش و مهارت و جایگاه خود می‌باشند. شما به عنوان یک مدیر و صاحب کسب و کار با پاسخگویی به این نیاز باعث جلب توجه و نگهداری از این منابع با ارزش می‌شوید. شما می‌تواند با در اختیار قرار دادن فضای مناسب جهت رشد به شکوفایی استعدادهای فرد استخدام شده کمک کنید و با ارتقای جایگاه شغلی آنها در دستیابی به اهداف عملکردی سازمانتان کمک کنید.

موسسه آموزش عالی هفتاد در کنار اساتید مجرب با برگزاری دوره کوچینگ کسب و کار برای مدیران فضای ارزشمندی را فراهم آورده است که یک سرمایه گذاری اثربخش برای پیشرفت کسب و کارتان محسوب می‌گردد. این دوره به مدیران کمک می‌کند یک تیم چابک و سازگار با تغییرات بسازند و مرزهای برتری‌جویانه‌ی خود را در کسب و کار جابه جا کنند. در این دوره علاوه‌بر یادگیری مهارت‌های لازم برای رویارویی و تشخیص موانع موجود، اندازه‌گیری رشد پرسنل سازمان، اصول و فنون و چک لیست‌های مرتبط با کوچینگ، مهارت‌های اساسی و کلیدی رهبری نیز تقویت می‌گردد. از جمله:

  • رهبری فراگیر: یک رهبر خوب باعث می‌شود کارمندان به سازمان خود احساس تعلق داشته باشد.
  • برقراری ارتباط موثر: بدون برقراری ارتباط موثر رهبران فرصت‌ها را برای ایجاد تغییرات رفتاری مورد نیاز از دست می‌دهند.
  • ایمنی و اعتماد روانی: گاهی اوقات کوچ بازخوردهایی ارایه می‌دهد که هیچکس مایل به شنیدن آن نیست و این نیازمند ایجاد بستری از اعتماد و اطمینان است.
  • هوش هیجانی:.افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند توانایی درک احساسات دیگران را دارند بنابراین می‌دانند که چگونه احساسات و عواطف می‌توانند بر افکار، رفتارها و اعمال افراد تأثیرگذار باشند. برای مربیان و رهبران، هوش هیجانی لازم است تا بفهمند اعضای تیم چگونه به یک تصمیم، فرآیند یا پروژه خاص واکنش نشان خواهند داد. هوش هیجانی به رهبران کمک می‌کند تا در چالش‌های درون تیمی بهتر عمل کنند.
  • گوش دادن فعال: مهارت‌ گوش دادن به رهبران کمک می‌کند تا وضعیت موجود را بهتر ارزیابی کنند.گوش دادن فعال کمک می‌کند تا با درک بهتر مشکل سوالات بهتری در مواجهه با مشکل بپرسند.
  • توانایی ارائه (و دریافت) بازخورد موثر
  • هدف‌گرایی: بدون داشتن هیچ نقشه راهی هر کسب و کار و فعالیتی درخطر بی‌هدفی سرگردانی قرار دارد. پس بهتر از اهداف واضح و برای همه افراد تیم مشخص باشد.

کوچینگ در سازمان

یک کوچ حرفه‌ای اطمینان حاصل می‌کند که به اندازه مورد نیاز حمایت‌کننده، بازخورد دهنده و همچنین بازخورد گیرنده است. وی می‌تواند یک رابطه توأم با اعتماد و اطمینان ایجاد کند. این نوع ارتباطات به کارکنان کمک می‌کند تا با ایجاد خودآگاهی، مسئولیت اعمال خود را بر عهده بگیرند و برای پیشرفت سازمان تلاش کنند. برای ثبت نام این دوره و دریافت اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:

 

«رهبری خوب به این نیست که همه کارها رو برای پیشرفت خودت برنامه‌ریزی کنی، بلکه در مورد پیشرفت کل اعضای تیم است.»

جان ماکسول

بیشتر بخوانید: بیزینس من های موفق

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها