بیزینس کوچ

فرد بیزینس کوچ
آنچه در این مقاله می خوانید:

اداره یک کسب و کار می تواند یک حس تنهایی و استرس را در کارفرما ایجاد کند. پول و نرخ بازگشت سرمایه در مسیر فعالیت سازمان کاهش پیدا می کند و مسئولیت هر تصمیم اشتباهی بر دوش شما است. درخواست مشاوره یا حمایت ورای تخصص کارمندان می تواند دردسر ساز باشد، بنابراین زمانی که به راهنمایی نیاز دارید باید به چه کسی مراجعه کنید؟ یک بیزینس کوچ باتجربه شاید با ارزش ترین منبع موجود برای صاحبان کسب و کار باشد. استخدام یک مربی کسب و کار می تواند به مدیران عامل کمک کند تا راهنمایی های شخصی مورد نیاز خود را برای تصمیمات دشوار و عبور از بحران های سازمان بیابند.

بیزینس کوچ نشان از یک مربی کسب و کار دارد که به صاحب کسب و کار در راستای راه اندازی یک سازمان موفق و توسعه آن کمک شایانی می‌کند. در واقع مدیران و صاحبان کسب و کارها می‌توانند به کمک کوچ کسب و کار چشم انداز شغلی خویش را روشن نمایند و تطابق چگونگی اهداف شخصی خود را بررسی کنند. در ادامه به صورت کامل با بیزینس کوچ و وظایف او آشنا خواهیم شد و به درک درستی از نقش مربی یا کوچ کسب و کار در سازمان خواهیم رسید.

دنیای رقابتی کسب و کار با چالش‌های گسترده‌ای مواجه است. عبور از چالش و مشکلات موجود در کسب و کار نیازمند حمایت همه جانبه یک مربی مسلط بر بیزینس کوچینگ است تا امکان حل و فصل مشکلات مهیا گردد. 

بیزینس کوچ چیست؟

کوچ کسب و کار

به طور کلی بیزینس کوچ به یک مربی حرفه ای اطلاق می‌شود که با آموزش و القا انگیزه، سبب حمایت صاحبان مشاغل می‌گردد. برخلاف لایف کوچ، اغلب بیزینس کوچ‌ ها توصیه‌هایی را در خصوص چشم اندازها، رشد و اهداف یک شرکت یا سازمان ارائه می‌دهند. مربیان کسب و کار ضمن ایجاد انگیزه مؤثر، استراتژی‌هایی را برای کمک به رشد کسب و کار پیاده و اولویت بندی می‌نمایند. مبدل شدن به یک مربی کسب و کار یک راه عالی برای کمک به صاحبان مشاغل است که به تازگی شرکت‌های نوپا خود را راه اندازی کرده اند و خواستار دستیابی به اهداف تجاری خود هستند. 

بیزینس کوچ‌ها اغلب کارآفرینان یا مدیرانی با تجربه و خبره هستند که می دانند چگونه کسب و کار موفقی را توسعه و رشد دهند. این مربیان، این تجربه را با سایر صاحبان مشاغل به اشتراک می گذارند تا با هزینه کمتر و شانس موفقیا بالاتر به سمت اهداف خود حرکت کنند.

یک کوچ کسب و کار خوب باید بتواند در افزایش درآمد بیزینس، ارتقای رشد سازمان و دستیابی به اهداف خاص کسب و کار نقش بسزایی ایفا کند. جالب است بدانید که مربیان کسب و کار مؤثر اغلب برنامه‌ها، اقدامات و اهداف قابل اندازه گیری ثابتی را طراحی می‌نمایند.

بیزینس کوچ ها از طریق آموزش های کسب کرده در دوره ها و کلاس های آموزشی و همچنین کسب تجربه در زمینه هدایت کسب و کار، می توانند با ارائه راهکار های مناسب به صاحبان کس و کار، درآمد چشم گیری داشته باشند.

دوره های کوچینگ موسسه آزاد عالی هفتاد برای افرادی که می خواهند یک بیزینس کوچ حرفه ای شوند:

دوره بیزینس کوچینگ

دوره لایف کوچینگ

 

وظایف بیزینس کوچ در کسب و کار 

  • ارائه مشاوره به مراجع درباره برنامه‌ها و استراتژی‌های جدید 
  • مسئولیت پذیری و ایجاد انگیزه در مراجعه کنندگان 
  • برقراری ارتباط با مشتریان در خصوص ایجاد درک بهتر از چشم اندازها و اهداف 
  • کمک به مراجع در رشد شرکت، اهداف و توسعه برنامه 
  • ارزیابی نقاط قوت و ضعف مراجع 
  • کمک به مراجعه کنندگان برای رشد کسب و کار 
  • کمک به مراجع در خصوص بهره گیری از مهارت‌های شخصی برای بهبود کسب و کار 
  • راهنمایی مراجعه کنندگان در تکمیل وظایف رشد استراتژیک کسب و کار 
  • نظارت بر رشد کسب و کار و شکل گیری روش‌های بهبودی
  • تجزیه و تحلیل برنامه‌ها و مدیریت استراتژیک که در موفقیت و شکست شرکت نقش داشته اند

5 مورد از مهم ترین مسئولیت‌های بیزینس کوچ حرفه‌ای

1. شناخت عمیق مشتری

ایجاد شناخت کامل

شکل گیری شناخت عمیق نسبت به مشتری به عنوان یکی از مسئولیت‌های بیزینس کوچ نقش بسزایی در رونق کسب و کار ایفا می‌کند. در واقع ضرورت دارد یک کوچ حرفه‌ای با مشتری خود (کسب و کار یا فرد) آشنایی دقیق داشته باشد. این شناخت عمیق باعث می‌شود تا راهکارها و استراتژی‌ها به طور دقیق‌تری با توجه به نیازها و وضعیت مشتری ارائه شود.

2. تسهیل رشد و توسعه

یکی از مهم ترین مسئولیت‌های بیزینس کوچ تسهیل در رشد و توسعه سازمان ها و کسب و کارها است. به عبارتی کوچ بیزینس حرفه‌ای مسئولیت دارد تا با بهره گیری از راهنمایی‌ها و تمرین‌ها به مشتریان خود در رشد و توسعه کسب و کار یا مهارت‌های شخصی کمک نماید.

3. تعیین اهداف و مسیر

بیزینس کوچ و تعیین اهداف مشتری

تعیین اهداف به عنوان یکی از برجسته ترین مسئولیت‌های بیزینس کوچ نقش چشمگیری در پیشروی یک کسب و کار در مسیر اصلی دارد.

از طریق تحلیل موقعیت فعلی و هدف‌گذاری مناسب، بیزینس کوچ حرفه‌ای باید به مشتری کمک کند تا اهداف و مسیری واضح و مؤثر را برای خود تعیین کند.

4. ارتقاء مهارت‌ها

عنوان مهم ترین مسئولیت‌ بیزینس کوچ به ارتقاء مهارت‌های کارکنان و مشتریان یک سازان اختصاص دارد. این نوع از کوچینگ باید به مشتری کمک کند تا مهارت‌های خود را بهبود دهند و به دانش و تجربه‌های جدید دست پیدا نمایند.

5. پیگیری و انگیزش

بیزینس کوچ حرفه‌ای نقش مهمی در پیگیری از پیشرفت مشتری دارد و او را تشویق به پیشرفت و ادامه کار می‌کند.

 

بیشتر بخوانید:

کوچینگ سازمانی چیست؟

10 نفر از بیزینس من های موفق دنیا

 

مزیت‌های استخدام بیزینس کوچ در کسب و کار 

مزیتهای استخدام بیزینس کوچ در کسب و کار 

یکی از مزیت‌های بالقوه استخدام مربی کسب و کار در سازمان به رفع موانع ذهنی اختصاص دارد. این مربی می‌تواند با پیشنهاد دادن طرح و روش‌های جدید در شکل گیری فرصت‌های جدید شبکه کمک شایانی نماید. 

از سری مزایای بیزینس کوچینگ در یک سازمان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد: 

  • ارائه دیدگاه بی طرفانه
  • انتقاد سازنده
  • ایجاد اعتماد به نفس بالا در صاحبان کسب و کار 
  • افزایش سطح فروش 
  • آموزش رهبری به مدیران
  • مشخص سازی چشم اندازها 

 

حوزه فعالیت بیزینس کوچ در سازمان 

با وجود اینکه یک مربی کسب و کار قادر است به جنبه‌های مختلف شرکت کمک نماید، تمرکز اصلی کوچ به رشد کلیه حوزه‌های شرکت اختصاص دارد. به میزانی که رشد یک شرکت افزایش پیدا کند، سطح موفقیت و سودآوری آن ارتقا خواهد یافت. 

از آنجایی که هدف کلیه صاحبان مشاغل دستیابی به موفقیت است، مربیان کسب و کار برای تحقق آن هدف اقدامات گسترده ای را انجام می‌دهند. 

مهم ترین جنبه‌های فعالیت بیزینس کوچ شامل برنامه ریزی مالی، استراتژی‌های بازاریابی و برنامه ریزی کلی می‌شود. 

علاوه بر این، یک مربی کسب و کار می‌تواند در راه اندازی بیزینس، ایجاد یک طرح تجاری، ترویج استراتژی‌های بازاریابی، توسعه و گسترش استراتژی‌های مالی و شناسایی عوامل دخیل در ناکارآمدی‌های تجاری کمک کند. 

 

وجه تمایز یک مربی کسب و کار و یک مشاور کسب و کار 

گرچه یک مربی و یک مشاور در خصوص کمک به حل مشکلات در تجارت تلاش چشمگیری می‌کنند، اما رویکردهای آنها به طور کامل متفاوت است. 

یک مربی کسب و کار بر مراجعه کنندگان به عنوان یک مالک و رهبر تمرکز می کند. این در حالی است که یک مشاور کسب و کار بر روی بیزینس و نحوه عملکرد آن متمرکز است. 

 

مهارت‌های ضروری برای مبدل شدن به یک بیزینس کوچ

مهارتهای ضروری برای مبدل شدن به یک مربی کسب و کار 

به عنوان یک مربی کسب و کار، برخورداری از ترکیب مهارت‌های سخت و نرم حائز اهمیت است. این دو قبیل مهارت به فرد در مبدل شدن به یک بیزینس کوچ مؤثر کمک می‌نمایند. 

در ادامه مهارت‌های کلی که باید در تبدیل شدن به یک مربی کسب و کار مد نظر قرار داد را شرح می‌دهیم. 

 

1. مهارت‌های نرم افزار کامپیوتری 

درک مهارت‌های اساسی کامپیوتر به عنوان یک مربی بسیار حائز اهمیت است. در واقع مهارت‌های نرم افزار کامپیوتری برای تحقیق، اندازه گیری هدف، ایجاد استراتژی و بودجه مالی مورد استفاده واقع می‌شوند. 

 

2. مهارت‌های ارتباطی 

بیزینس کوچ‌ها اغلب به صورت مستقیم با مراجعه کنندگان در ارتباط هستند. بنابراین بهتر است برای شکل گیری یک رابطه مناسب،بتوانید بطور مؤثر با مراجعه کننده ارتباط برقرار کنید. 

 

3. مهارت‌های بین فردی 

بیزینس کوچ به عنوان یک مربی موظف است به مراجع انگیزه لازم را ارائه دهد و صبوری پیشه کند. علاوه بر این، برخورداری از مهارت گوش دادن فعال نیز برای یک مربی کسب و کار مهم است. 

 

4. مهارت‌های سازمانی 

یکی دیگر از مهارت‌های الزامی برای مربیان کسب و کار، مهارت‌های سازمانی است. درواقع یک مربی کسب و کار در راستای برنامه ریزی، اجرا و اندازه گیری استراتژی‌ها نیازمند سازماندهی و مهارت‌های سازمانی است.

برای تبدیل شدن به یک بیزینس کوچ حرفه ای می توانید از دوره تربیت کوچ حرفه ای استفاده کنید. البته چنانچه پیش زمینه ای از مهارت های لازم نداشته باشید و در مصاحبه حضوری قبول نشوید، ابتدا میبایست از دوره بیزینس کوچینگ یا دوره های مدیریت کسب و کار موسسه هفتاد استفاده نمایید.

 

بیشتر بخوانید:

تکنیک های ریفریمینگ