کوچینگ توسعه فردی

کوچینگ توسعه فردی
آنچه در این مقاله می خوانید:

کوچینگ توسعه فردی از جمله موضوعات مهم است که اهمیت زیادی در حوزه رشد شخصی و حرفه‌ای دارد. کوچینگ به‌عنوان فرآیندی همکاری محورT فرصتی برای بهبود عملکرد، کشف اهداف و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی را فراهم می‌آورد. کوچینگ فردی با ارائه پشتیبانی مناسب، راهنمایی و انگیزه‌بخشی کمک خواهد کرد تا افراد به استعدادهای خود آگاه شوند، موانع موجود را بشناسند، مهارت‌های جدیدی را بیاموزند و به رشد و پیشرفت شخصی و حرفه‌ای خود دست پیدا کنند.

توسعه زندگی فردی انگیزه‌ای بزرگ برای افراد محسوب می‌شود تا بتوانند با امید و انرژی بیشتری به اهداف دور و نزدیک خود دست یابند. در این مقاله قصد داریم تا به مفهوم کوچینگ توسعه فردی، اهمیت آن در بهبود عملکرد، رشد فردی و راهکارهایی برای تقویت این مهارت ارزشمند بپردازیم. اگر شما نیز به‌دنبال موفقیت هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.

 

کوچینگ توسعه فردی چیست؟

کوچینگ توسعه فردی

کوچینگ توسعه فردی فرآیندی است که با مشاوره و همراهی افراد متخصص و باتجربه در حوزه‌های مختلف صورت می‌گیرد. در این روند همراهی در کوچینگ فردی اهداف، استعدادها، توانایی‌ها و ظرفیت افراد به‌همراه نقاط قوت و ضعف آن‌ها شناسایی خواهد شد. کوچ در این فرآیند با تکنیک‌های منحصربه‌فرد خود مشاوره‌هایی را در راه رسیدن به اهداف ارائه می‌دهد.

کوچینگ توسعه فردی رابطه‌ای بر پایه اعتماد بین فرد و کوچ خواهد بود. در این روند موفقیت فرد به‌صورت فعال برای ارتقا خود به تلاش می‌پردازد و از کمک‌های کوچ بهره می‌برد. تسلط بر منابع، شناسایی استعدادها، کشف توانایی‌ها و… همگی از کمک‌های بی‌دریغی است که کوچ به فرد ارائه می‌کند.

فرآیند کوچینگ فردی براساس سوالات، گفت‌وگو و پرسش‌هایی است که میان کوچ و فرد رد و بدل می‌شود. این روند به تعیین اهداف و ایجاد برنامه‌ای منظم و عملی برای رسیدن به اهداف تمرکز دارد. فرد در مسیر رشد و توسعه از تشویق و حمایت همه‌جانبه کوچ بهره‌مند خواهد شد.

کوچینگ توسعه فردی در موارد مختلفی کاربرد دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به بهبود مهارت‌های حرفه‌ای، افزایش اعتماد به نفس، بهبود ارتباطات، مدیریت استرس، تعیین مسیر شغلی و حرفه‌ای اشاره کرد. برای کسب نتایج بهتر و موفقیت قطعی ارتباط نزدیک میان کوچ و فرد الزامی و ضروری است. این ارتباط نزدیک می‌تواند همکاری فعال و تعهدی مستمر را از هر دو نفر رقم بزند.

 

دوره های کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار؛ 4 پیشنهاد ویژه موسسه هفتاد

دوره‌های کوچینگ توسعه فردی شامل مجموعه‌ای از فرایندها و تکنیک‌ها هستند که به افراد کمک می‌کنند تا در زمینه‌های مختلف زندگی خود تغییرات مثبت ایجاد کنند و به اهداف و آرزوهایشان دست یابند. این دوره‌ها بر اساس رویکردهای متنوعی مانند روان‌شناسی، مدیریت زمان، تحلیل رفتار و ارتقاء عملکرد فردی طراحی می‌شوند. در زیر، به توضیح دوره‌های لایف کوچینگ، بیزینس کوچینگ، زندگی از آغاز، نوشتار درمانی و دوباره نویسی صمیمیت می‌پردازیم که به توسعه فردی و کسب و کار بسیار کمک می کنند:

1. دوره لایف کوچینگ

مخاطبان دوره لایف کوچینگ یا کوچینگ زندگی

در طول دوره لایف کوچینگ مهارت های مختلفی به افراد آموزش داده می شود تا آنها از این پس بتوانند به تنهایی مدیریت زندگی خود را به دست گیرند و زندگی رضایت بخشی برای خود رقم بزنند. ابتدا کوچ به فرد کمک میکند با موانع مسیر خود روبه رو شود اما با گذشت زمان افراد قادر خواهند به تنهای از پس مشکلاتشان بربیایند.

در دوره لایف کوچینگ ابتدا از طریق گرفتن تست و مصاحبه بالینی؛ شخصیت، توانمندی ها، ارزش ها و اهداف قلبی هر فرد شناسایی می شود تا در ادامه ی دوره بر همین مبنا راهنمایی ها و آموزش های لازم توسط کوچ ارائه شود. در واقع دوره کوچینگ زندگی دوره ای است که آموزش و راهنمایی ها برای هر شرکت کننده شخصی سازی می شود. لذا “یک نسخه را برای همه نمی پیچد”. کوچ پا به پای هر فرد حرکت میکند و در تمام مسیر توسعه مهارت های فردی، راهنما و آموزگار وی خواهد بود.

ثبت نام در دوره لایف کوچینگ موسسه هفتاد

2. دوره بیزینس کوچینگ

مخاطبین دوره بیزینس کوچینگ

به نظر شما اهمیت دوره بیزینس کوچینگ از کجا شروع می شود؟ در دنیای امروز تحصیلات مانند یکی از ابعاد شخصیتی و بنیادی افراد به آن ها وصل شده است. اما با وجودی که جمعیت تحصیلکرده‌ها روز به روز در حال ازدیاد است، اما تعداد افرادی که توانایی و جرات راه اندازی کسب و کارهای حتی کوچکِ شخصی را داشته باشند زیاد نشده است. یعنی دقیقا همان قشری که در گذشته استعدادها، توانایی و امکانی برای رشد در یک بازار خاص را داشتند، امروز هم به میدان عمل می‌آیند، با این تفاوت که به دلیل برخوردار نبودن از دانش روز مدیریت کسب و کار، فروش، بازاریابی و … بیزینس هایی راه می اندازند که دیر یا زود با شکست مواجه می شود.

تصور کنید در کنار خیل انبوه فارع التحصیلان، تعداد افرادی که توانمندی و امکان راه اندازی کسب و کارها را نیز دارند زیادتر شود؛ یعنی به جای آنکه خروجی دانشگاه ها افرادی باشند طالب شغل و درآمد و از وضعیت موجود برای فارغ التحصیلان بنالند، به گونه ای آموزش داده شوند که در کنار مدرک و تخصص بتوانند کسب و کاری راه بیندازند. قطعا این توانایی با سرفصل های درسی مربوط به هر رشته امکان پذیر نخواهد بود و آموزش و پروسه ای جداگانه برای تبدیل فرد تحصیل کرده به فرد صاحب بیزینس و کارآفرین باید طی شود. گنجاندن این قبیل مطالب در کنار سایر سرفصل های هر رشته نیز امکان پذیر نمی باشد و اینجاست که بحث آموزش آزاد به میان می آید؛ آموزشی که به صورت تخصصی به ابعاد کارآفرینی، راه اندازی و توسعه کسب و کار بپردازد و خروجی آن فردی صاحب یک بیزینس موفق باشد. اینجاست که اهمیت دوره بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار مشخص می شود.

ثبت نام در دوره بیزینس کوچینگ موسسه هفتاد

3. دوره نوشتار درمانی

بروشور نوشتار درمانی

روان‌شناسی حوزه‌های متنوع و پیچیده‌ای دارد و از روش‌های مختلفی برای بهبود و تسکین مشکلات روانی استفاده می‌کند. یکی از روش‌های جالب و مؤثر در این زمینه، نوشتار درمانی است. نوشتار درمانی یک رویکرد خلاقانه و همراه با تعامل بین درمانگر و مشاور است که برای رفع و تسکین مشکلات روانی افراد استفاده می‌شود. این روش با تمرکز بر نوشتار، احساسات، افکار و تجارب شخص را بررسی می‌کند و برای ایجاد تحول و توسعه فردی مراجع، از آن استفاده می‌کند.

دوره نوشتار درمانی بر پایه‌ چندین اصل کار درمانگری را پیش می‌برد و باعث توسعه فردی می شود:

  1. اکتشاف هویت: در این روش، ارتباط بین نوشتن و هویت فرد بررسی می‌شود. افراد از طریق نوشتن می‌توانند به تجارب، افکار ناخواسته و احساسات خود بپردازند و به بررسی عمیق‌تری از هویت خود بپردازند و به خودشناسی نزدیک شوند.
  2. بیان غیرمستقیم: نوشتن به عنوان یک روش غیرمستقیم برای بیان احساسات و تجربیات فرد استفاده می‌شود. ممکن است افراد با مشکلات روانی و احساسات پیچیده مواجه شوند که به طور مستقیم نمی‌توانند آن‌ها را بیان کنند. نوشتن به آن‌ها امکان می‌دهد تا به صورت آزادانه و بدون ترس از قضاوت، احساسات خود را بیان کنند.
  3. بازنگری و تحلیل: نوشتن به فرد امکان می‌دهد تا تجربیات خود را مورد بازنگری و تحلیل قرار دهد. با بررسی متون نوشتاری خود، فرد می‌تواند الگوهای ناخواسته، اعتقادات نادرست و راهکارهای غیرمؤثر را شناسایی کند و سپس بهبود آن‌ها را مد نظر قرار دهد.
  4. رشد و تحول شخصی: نوشتن به فرد کمک می‌کند تا به رشد و تحول شخصی برسد. این فرایند، فرد را ترغیب می‌کند تا برای تغییر و بهبود خود اقدام کند و به جوانب و ابعاد ناشناخته و حتی ناخواسته‌ی خود به خوبی نگاه کند.

ثبت نام در دوره نوشتار درمانی موسسه هفتاد

4. دوره زندگی از آغاز

بروشور زندگی از آغاز

وقتی در هیاهوی زندگی دچار سرگشتگی می شوید و دانسته و ندانسته به خودتان و دیگران آسیب می زنید، وقتی با وجود علم و آگاهی انگیزه ای برای قدم برداشتن ندارید، وقتی درست در لحظات سخت و مهم زندگی مخرب ترین تصمیم‌ها را اتخاذ می‌کنید…نیاز دارید که به سرزمین ناشناخته ی درون و به تاریک ترین نقاط وجودی‌تان سفر کنید تا بهتر و عمیق تر آن را بشناسید.

در دوره زندگی از آغاز شما یاد می گیرید که چگونه هیجانات و عواطف خود را شناسایی و مدیریت کنید. مهارت حل مساله و مدیریت بحران را فرا می گیرید. یاد می گیرید چطور الگوهای غیرسازنده و عادت های آسیب زای  خود را برای همیشه کنار بگذارید. نقاط ضعف و قوت خودتان را شناسایی می کنید. برای زندگی اهدافی واقع بینانه و شفاف طراحی می کنید. کیفیت روابط خود را ارتقا می دهید و از همه مهم تر، با خودتان دوباره آشتی میکنید که دستاورد آن، یافتن سهم و رسالت خود در زندگی است.

ثبت نام در دوره زندگی از آغاز موسسه هفتاد

برای مربیگری توسعه فردی با مدرک می توانید از دوره های توسعه فردی موسسه هفتاد دیدن فرمایید.

برای کسب مهارت کوچینگ توسعه فردی از کجا شروع کنیم؟

مراحل کوچینگ توسعه فردی

برای شروع کسب مهارت کوچینگ توسعه فردی باید اقداماتی را انجام داد که در ادامه به‌صورت مرحله به مرحله به آن‌ها پرداخته‌ایم. کسب این مهارت در موفقیت توسعه زندگی فردی نقش مهمی را ایفا می‌کند.

مرحله اول؛ تعیین اهداف و انتظارات

برای شروع مسیر کسب مهارت کوچینگ توسعه فردی باید در ابتدا اهداف و انتظارات از کسب این مهارت و توانمندی مشخص شود. این اهداف که برای بهبود وضعیت زندگی یا اشتغال خواهد بود، شامل مواردی همچون تعادل کار و زندگی، بهبود مهارت‌های حرفه‌ای، بهبود ارتباطات، تعیین مسیر شغلی و… می‌شود.

مرحله دوم؛ یافتن کوچ متخصص

پیدا کردن کوچ به‌عنوان فردی که بتواند همراهی بی‌نظیر و همه‌جانبه‌ای را ارائه دهد، یکی از مراحل هم در کسب مهارت کوچینگ توسعه فردی است. امکان یافتن کوچ متخصص و مجرب با تحقیق و مطالعه درباره کوچ‌های معتبر فراهم می‌شود. منابع مختلفی مانند اینترنت، مقالات یا نظرسنجی‌های معتبر توسط افرادی که تجربه کوچینگ داشته‌اند، روش خوبی برای یافتن کوچ به‌شمار می‌رود.

یکی از بهترین روش‌ها برای پیدا کردن کوچ متخصص و باتجربه استفاده از سازمان‌ها و موسسات معتبر است. شرکت در دوره‌ کوچینگ زندگی، دوره خودشناسی و توسعه فردی نیز نکته‌ای طلایی در کسب این مهارت ارزشمند محسوب می‌شود.

دوره کوچینگ زندگی یا همان لایف کوچینگ عناوین مهمی آموزش داده خواهند شد که به کسب مهارت کوچینگ توسعه فردی کمک شایانی خواهد کرد. مباحث مهارت، نظری، ابزارهای لازم و اصول بنیادین در این دوره توسط اساتید مجربی تدریس خواهند شد. خودشناسی، مهارت تیم‌سازی، اصول فن بیان، مبانی تفکر استراتژیک، تنظیم هیجان، مبانی تفکر سیستمی و… تنها بخشی از مباحث طلایی این دوره به‌شمار می‌روند.

اساتید باتجربه در دوره خودشناسی و توسعه فردی با آموزش مباحث ذیل به کسب مهارت کوچینگ فردی می‌پردازند. این سرفصل‌ها عبارت هستند از:

  • انگیزش و خودانگیزی
  • تمرین و بازبینی چرخه زندگی
  • اهمال‌کاری و شیوه‌های رویارویی با آن
  • آشنایی با مفاهیم خودشناسی و توسعه فردی
  • آشنایی و تمرین برنامه‌ریزی استراتژیک فردی
  • و…

مرحله سوم؛ اولویت‌بندی و آشنایی با فرآیند کوچینگ

به اشتراک گذاشتن اهداف با کوچ و برنامه‌های عملی برای رسیدن به اهداف از دیگر مراحل کسب مهارت کوچینگ توسعه فردی است. به‌همین‌ترتیب می‌توانید با راهنمای‌های کوچ به اولویت‌بندی بپردازید و فرآیندهای کوچینگ را به‌خوبی بیاموزید. شناسایی تفاوت‌ها میان وضعیت فعلی و وضعیت مطلوب می‌تواند عامل محرکی به‌سمت موفقیت محسوب شود.

مرحله چهارم؛ توسعه مهارت‌ها

بهتر است برای کسب مهارت کوچینگ توسعه فردی به توسعه دیگر مهارت‌های زندگی مانند مهارت مذاکره، گوش دادن فعال، ارتباط موثر، توانایی ایجاد ارتباط اعتماساز و… نیز بپردازید. تمامی این مهارت‌ها در دوره‌های لایف کوچینگ یا کوچینگ زندگی، دوره خودشناسی و توسعه فردی توسط اساتید خبره آموزش داده خواهند شد.

 

شرکت در دوره های کوچینگ موسسه آزاد عالی هفتاد با ارائه مدرک معتبر:

دوره بیزینس کوچینگ

دوره لایف کوچینگ

دوره تربیت کوچ حرفه ای

 

مرحله پنجم؛ تمرین

پس از هر آموزشی باید به تمرین مهارت مذکور پرداخت تا به‌خوبی به آن تسلط پیدا کنید. عملی کردن مهارت نیز به‌همان اندازه مهم تلقی می‌شود. مشارکت فعال در جلسات کوچینگ فردی، استفاده از بازخوردهای کوچ، پیشبرد اهداف تعیین شده و… به رشد بیشتر و عملکرد بهتر منتهی خواهد شد. موفقیت در توسعه زندگی فردی علاوه‌بر انگیزه و تعهد به استمرار نیز نیاز دارد.

 

ارتباط کوچینگ و توسعه فردی؛ معرفی این دو مفهوم و نکات مهم

کوچینگ چیست؟

کوچینگ و بهبود مهارت های فردی جهت پیشرفت

کوچینگ فرآیند همکاری و راهنمایی محسوب می‌شود که کمک می‌کند تا افراد اهداف، آرزوها و خواسته‌های خود را برآورده کنند و به آن‌ها دست یابند. کوچ در فرآیند کوچینگ فردی کمک خواهد کرد تا فرد با شناسایی هدف خود، آموزش‌ها و مهارت‌های لازم برای دستیابی به هدف را بیاموزد. به‌همین ترتیب فرد می‌تواند عملکرد خود را بهبود ببخشد و به رشد و پیشرفت شخصی و حرفه‌ای دست یابد.

کوچینگ توسعه فردی فرآیندی هدفمند محسوب می‌شود. در این روند با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های مختلفی می‌توان به افراد کمک کرد تا به بهترین نسخه خود تبدیل شوند و آرزوهای دست‌نیافته خود را تحقق بخشند. گفت‌وگو، پرسش، تمرینات عملی، دریافت بازخورد سازنده و… از جمله این ابزارها و تکنیک‌های کاربردی محسوب می‌شوند.

به‌بیان دیگر می‌توان گفت که کوچینگ فردی به گذشته و آینده‌ای دور تعلق ندارد و تمرکز اصلی خود را روی زمان حال خواهد گذاشت. کوچ با استفاده از توانایی و پتانسیل افراد آن‌ها را در مسیر موفقیت و دستیابی به اهداف شخصی‌شان قرار می‌دهد تا بتوانند بهترین نمونه خود را ببینند و برای قدم‌های بعدی انگیزه بگیرند.

در روند توسعه زندگی فردی آموزش‌ها و مهارت‌های گوناگونی برای یادگیری وجود دارند. کوچ در این فرآیند همانند فردی تسهیل کننده و راه‌بلد شناخته می‌شود که با استفاده از تجربیات خود و تکنیک‌های طلایی مسیر رسیدن به اهداف را کوتاه‌تر و هموارتر می‌سازد. کوچ به افراد کمک می‌کند تا با یادگیری بیشتر، عملکرد بهتری را از خود بروز دهند.

مهارت توسعه فردی چیست و چه ابعاد و مراحلی دارد؟

مهارت توسعه فردی

مهارت توسعه فردی یا رشد شخصی شامل توانایی‌ها، مهارت‎ها و روش‌هایی است که فرد برای بهبود و توسعه خود انجام می‌دهد. این مهارت و توانایی‌ها می‌توانند به اشکالی همچون آموزش، تجربه، تمرین، همکاری با دیگران و… به‌دست بیایند. مراحل فرآیند توسعه فردی را در ادامه خواهیم خواند.

مهارت توسعه فردی یا رشد شخصی شامل ابعاد مختلفی است. به‌بیان دیگر توسعه فردی به این ابعاد وابسته خواهد بود. مهارت‌های فردی، توانمندی‌های تخصصی، توانایی رهبری کردن، توانمندی‌های مدیریتی و اجتماعی همگی از ابعاد توسعه زندگی فردی به‌شمار می‌روند. این ابعاد به‌صورت ترکیبی و تعاملی با یکدیگر به توسعه فردی و حرفه‌ای کمک خواهد کرد. رشد مداوم فرد و دستیابی به موفقیت در زمینه‌های کاری و زندگی شخصی نیز از تعامل این ابعاد خواهد بود.

بیشتر بخوانید: مهارت سخنوری با کوچینگ

 

مرحله اول؛ شناسایی نیازها

در اولین مرحله از توسعه زندگی فردی شناسایی اهداف، شناخت نیازها، خواسته، استعداد، نقاط قوت و ضعف افراد صورت می‌گیرد. این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل برای دستیابی به هدف محسوب می‌شود؛ چراکه شناخت صحیح نیاز و هدف می‌تواند گام موثری برای مراحل بعدی باشد.

قدم‌های بعدی در کوچینگ فردی به‌شرطی سنجیده خواهند بود که هدف به‌درستی تعیین شده باشد. در چنین حالتی می‌توان مسیر رشد و دستیابی به اهداف را مشخص کرد و اقدامات لازم را برای آن به‌عمل آورد.

مرحله دوم؛ تعیین اهداف

بزرگ بودن اهداف ممکن است سبب ناامیدی افراد شود. به‌همین دلیل در کوچینگ توسعه فردی سعی می‌شود تا هدف نهایی به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم‌بندی شده و مسیر رسیدن به آن‌ها به‌درستی شناسایی شود. علاوه‌براین مهارت تعیین اهداف به افراد آموزش داده خواهد شد تا بتوانند برای رویاهای خود اهداف کوتاه و بلند مدتی را تعیین کنند.

مرحله سوم؛ طراحی برنامه توسعه

باتوجه به اهداف و خواسته‌های افراد باید برنامه منظمی برای رسیدن به اهداف تدوین شود. این برنامه توسعه زندگی فردی شامل آموزش مهارت‌ها، توانایی‌ها، فعالیت‌های آموزشی، تمرینات و وظایف خواهد شد.

برنامه کوچینگ توسعه فردی به‌عنوان فرآیندی ساختارمند کمک می‌کند تا افراد توانایی، دانش و مهارت خود را بهبود ببخشند و به رشد و تعالی برسند. این برنامه شامل مراحل مختلف آموزشی خواهد بود.

مرحله چهارم؛ اجرای برنامه

مرحله بعدی از توسعه زندگی فردی اجرای برنامه‌های از پیش تعیین شده است. طی این روند افراد مهارت‌های خود را تقویت خواهند کرد و توانایی‌های جدیدی را به قابلیت‌های خود خواهند افزود. درصورتی‌که افراد به این مهارت‌ها تسلط داشته باشند، باید برای به‌روزرسانی و تقویت مداوم آن‌ها تلاش کنند تا از گردونه رقابت خارج نشوند.

مرحله پنجم؛ ارزیابی و بازخورد

پس از اینکه برنامه‌ریزی انجام شده عملی شد، نوبت به ارزیابی همه‌جانبه خواهد رسید. این مرحله مزایای بی‌نظیری را نصیب افراد خواهد کرد؛ چراکه ارزیابی نتایج می‌تواند علل شکست و موفقیت را برای آن‌ها آشکار سازد. دریافت بازخوردهای سازنده در روند کوچینگ فردی سبب می‌شود تا بهبود در فرآیند صورت بگیرد و اقدامات لازم اعمال شود. این مرحله به تداوم توسعه فردی کمک شایانی خواهد کرد.

 

کلام آخر

کوچینگ توسعه فردی به‌عنوان ابزاری قدرتمند در توسعه فردی و بهبود عملکرد حرفه‌ای و شخصی شناخته می‌شود. برای کسب و تقویت این مهارت اولین گام را می‌توان تعیین اهداف شخصی و حرفه‌ای دانست که با کمک و انتخاب کوچ حرفه‌ای و باتجربه قابل دستیابی است.

تمرین و مشارکت فعال در جلسات کوچینگ و استفاده از بازخوردهای مفید می‌توان به‌میزان قابل توجهی به مهارت‌های توسعه زندگی فردی کمک کند. شرکت در دوره‌های طلایی کوچینگ زندگی، دوره خودشناسی و توسعه فردی نیز سهم بزرگی در توسعه و کسب این مهارت ارزشمند خواهد داشت.

اهمیت به کسب مهارت‌هایی که در کوچینگ فردی مهم جلوه می‌کنند، می‌تواند عامل مهمی برای تقویت مهارت توسعه زندگی شخصی و فردی داشته باشد. گوش دادن فعال، تسلط بر مهارت مذاکره، قدرت سوال کردن موثر و… از جمله این مهارت‌ها به‌شمار می‌روند که از ابزارهای لازم برای تقویت مهارت کوچینگ توسعه فردی هستند.

 

بیشتر بخوانید:

4 تفاوت بین کوچینگ و مشاوره

مهم ترین تاثیرات لایف کوچینگ بر کودکان

معرفی 7 مورد از بهترین کتاب‌های لایف کوچینگ

بیزینس کوچینگ چیست؟

 

شرکت در دوره های کوچینگ موسسه آزاد عالی هفتاد با ارائه مدرک معتبر:

دوره بیزینس کوچینگ

دوره لایف کوچینگ

دوره تربیت کوچ حرفه ای

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها